News Flash:

Prima decizie a primarului Robu dupa tragedia din Bucuresti

5 Noiembrie 2015
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
La cateva zile de la tragedia din Bucuresti, din clubul Colectiv, primarul Nicolae Robu a luat in sfarsit atitudine. A trimis o dispozitie catre institutiile din subordine, dar si catre politisti, pompieri, jandarmi, inspectorii de Sanatate Publica, Garda de Mediu. In weekendul trecut nu s-au prea facut insa controale, recunoaste Robu, care a tinut sa specifice ca a trimis inspectorii doar la Halele Fructus, unde s-a tinut o petrecere cu…. 40 de oameni, dupa ce a primit o sesizare pe Facebook. In timp ce foarte multe localuri din Timisoara au fost inchise, clubul Heaven, de exemplu, a tinut o petrecere de Halloween, dupa care a anuntat ca doneaza o parte din profit.
„In weekend, in Halele Fructus, s-a desfasurat un concert de muzica electronica. Organizatorii detineau acte pe marfa comercializata, casa de marcat era fiscalizata, exista contract de inchiriere cu Fructus si aviz din partea Comisiei de Ordine Publica. Au fost circa 40-50 de persoane. Nu a fost cazul sa se ia masuri. In ceea ce priveste Clubul Heaven, care a organizat in weekend manifestari, acesta detine acord de functionare obtinut in instanta, nu au existat sesizari cu privire la tulburarea linistii publice”, au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara. Agentii locali sustin ca au mai facut controale, „in trecut”, si ca vor organiza si in perioada urmatoare.
Edilul le-a cerut tuturor celor implicati sa „intervina cu fermitate, in regim de urgenta” si sa aduca si sa tina lucrurile sub control, in limitele prevederilor legale. Primarul Timisoarei a aflat de la reporterii Tion.ro ca in capitala Banatului exista sapte cluburi care nu au aviz de functionare din partea pompierilor. Ne-a declarat ca nu stie care sunt acestea si ca asteapta o instiintare oficiala de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat”, scrie tion.ro.
Nicolae Robu ne-a prezentat insa o statistica a agentilor economici care functioneaza in Timisoara.
„In Timisoara sunt, in total, 709 agenti economici care desfasoara activitati de alimentatie publica. Dintre acestia, 505 au fost autorizati pe activitatea de baruri si altele cu servire de bauturi, iar 203 au fost autorizati pe activitatea de restaurante. Eu, desigur ca am cerut celor din primarie, de la Serviciul de Autorizari, sa fie cu vigilenta la maximum si as vrea sa se desfasoare in perioada urmatoare controale la toti agentii economici. De fapt, situatia este mult mai grava decat ar rezulta asa, la o prima privire. Constatam, in societatea noastra, o multime de derapaje, si nu pot sa spun ca nu creeaza pericol pentru viata cetatenilor nevinovati, cum au fost si cei ce au pierit in acel incendiu sau care sufera acum, se zbat intre viata si moarte”, a explicat edilul-sef.
Primarul sustine ca a cerut Politiei Locale sa intervina, pentru ca exista indivizi care pun in pericol viata oamenilor pe strazile din oras, atunci cand fac curse de masini, inclusiv ziua.
„Nu mai merge asa, pentru ca derapajele devin din ce in ce mai frecvente si cresc in anvergura. Ar trebui ca macar in ceasul al doisprezecelea sa se inteleaga ca se impune o interventie cu fermitate, sa nu-si mai poata nimeni permite sa atenteze la viata altora, sub nicio forma”, a completat Robu.
Edilul-sef sustine ca se fac in permanenta controale. Cu toate acestea, in Timisoara functioneaza sapte cluburi care nu au aviz de la pompieri.
„Controale se fac la noi, nu numai acum. Ar fi dezastru daca doar acum s-ar fi facut controale, s-au facut in permanenta, eu dau dispozitii generice. Prerogativele noastre sunt limitate, sa nu va inchipuiti ca noi putem face ce dorim, am avut situatii in care am vrut sa ridicam autorizatia de functionare si am pierdut in instanta. Cel putin de la mine sunt dispozitii foarte clare. Acum m-am adresat si celor care nu sunt in jurisdictia mea, m-am adresat si ISU Banat, DSP, Inspectoratului Judetean de Politie, inclusiv Gruparii de Jandarmi, cu un mesaj foarte clar: ca reprezentant al intereselor cetatenilor Timisoarei”, a precizat primarul Timisoarei.
Reprezentantii primariei sustin ca, daca pompierii au dovezi ca anumite localuri nu au avize de functionare, ar trebui sa puna lacatul pe cluburile respective.
„Din punctul nostru de vedere, pompierii ar trebui sa intervina, sa opreasca activitatea daca nu au avize. Noi emitem autorizatia de functionare, acordul pentru desfasurarea exercitiului comercial il dam in corelare cu documentele urbanistice. Nu este obligatoriu acordul ISU”, ne-a declarat Ilie Cosmin Petrovici, seful Biroului Autorizare Activitati Comerciale din cadrul Primariei Timisoara.
In tragedia de la Colectiv si-au pierdut viata, conform ultimului bilant, 32 de oameni. Alti aproximativ 200 au fost raniti, zeci dintre ei fiind internati in spital in stare critica.

clubul colectiv nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005131 (s)