News Flash:

Tragedia din Bucuresti se putea intampla oricand si la Timisoara! Sunt mai multe cluburi fara aviz de functionare

4 Noiembrie 2015
1246 Vizualizari | 0 Comentarii
clun de noapte2
Tragedia petrecuta vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti ar putea oricand sa se repete la Timisoara. In orasul de pe Bega, spun surse din cadrul ISU Banat, sunt sapte cluburi care nu au aviz de functionare din partea pompierilor. Numele lor nu pot fi facute publice, spun cei de la ISU, pentru ca astfel le-ar aduce prejudicii de imagine…
De la inceputul anului si pana acum, se lauda pompierii, au fost organizate 86 de controale la cluburi, discoteci si unitati de alimentatie publica din Timis.
Au fost constatate numeroase nereguli, de la iesiri de urgenta blocate la instalatii electrice improvizate si lipsa planurilor de evacuare. Pompierii spun ca au luat masuri in cazul a 169 de nereguli depistate. Dintre acestea numai 46 au fost amenzi, iar restul de 123, avertismente, scrie tion.ro.
Mai mult, sapte dintre cluburile controlate pana acum nu au avut aviz de functionare din partea celor de la ISU Banat. Care sunt acestea? Reprezentantii pompierilor timiseni au refuzat sa dea numele celor care nu respecta legea si care isi pun clientii in pericol.
Se ascund in spatele procedurilor si sustin ca in cazul in care ar face cunoscute numele societatilor comerciale care pun viata clientilor in pericol le-ar aduce acestora prejudicii de imagine.
Explicatia a venit in mod neoficial in urma incercarilor reporterilor tion.ro de a afla numele localurilor care nu respecta legea. Fapta, spun cei de la ISU, constituie contraventie si nu infractiune.
Masura cea mai drastica ce ar putea fi luata intr-o astfel de situatie ar fi sistarea activitatii cuburilor pana la intrarea in legalitate. Si exista chiar si o hotarare de guvern in acest sens, spun pompierii.
Tot ei insa se scuza ca pana acum nu au fost date normele de aplicare ale acesteia si, astfel, nu pot lua aceasta masura.
Intre timp, de la tragedia din Bucuresti si pana acum, desi se stia situatia celor care nu respecta legea, niciun control nu a mai fost facut, iar cei abilitati nu au mai dat nicio sanctiune.

tragedia timis pompierii isu banat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005822 (s)