News Flash:

Presedintele Iohannis, primit in Harghita de un cor care a intonat imnul secuiesc. Seful statului: "Ma ingrijoreaza tinerii din zona care nu stiu bine limba romana"

18 Iulie 2017
911 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti dimineata, in Harghita, ca il ingrijoreaza situatia tinerilor din zona care nu cunosc bine limba romana, ceea ce inseamna o limitare a acestora cand este vorba despre accesul la un loc de munca.
”Ma ingrijoreaza situatia tinerilor din zona care nu vorbesc bine limba romana. Doar asa le putem oferi un loc de munca. Acestia trebuie sa poata munci aici sau la Bucuresti. De aceea reprezentantii comunitatii maghiare trebuie sa gaseasca solutiile cele mai bune. sa nu le limitam copiilor viitorul din cauza unor conceptii care tin prea mult de politicianism si prea putin de oameni”, a declarat Klaus Iohannis.
Seful statului a mai declarat ca nu este de acord cu autonomia pe criterii etnice. Iohannis se afla marti in vizita in Covasna si Harghita, acolo unde are intalniri cu autoritatile locale si judetene.
Presedintele Klaus Iohannis este in vizita in judetele Harghita si Covasna, unde participa la o dezbatere cu autoritatile locale.
Presedintele Klaus Iohannis a fost intampinat cu imnul secuiesc in Harghita
Presedintele Klaus Iohannis a ajuns marti la Consiliul Judetean Harghita, unde a fost intampinat cu imnul secuiesc, intonat imediat dupa imnul de stat al Romaniei, seful statului multumind pentru modul in care a fost primit.
Iohannis s-a intalnit cu mai multi reprezentanti ai administratiei publice locale din judetele Harghita si Covasna, pentu a discuta despre problemele locale, dar si despre elemente care tin de dezvoltarea regionala.
In deschiderea lucrarilor, a fost intonat imnul de stat al Romaniei, urmat de imnul secuiesc.
Presedintele a luat apoi cuvantul si a salutat in limba romana, apoi in maghiara. Seful statului a multumit pentru modul in care a fost intampinat.
"Va multumesc ca mi-ati cantat cand am intrat. Aveti voci bune si puternice", a spus Iohannis.
In timpul dezbaterilor, seful statului a primit din partea primarului din Miercurea Ciuc Robert Raduly un drapel al Tinutului Secuiesc, pe care a fost inscriptionata data la care Iohannis a fost ales presedinte al Romaniei si data de marti, 18 iulie, care marcheaza vizita presedintelui in Harghita si Covasna. La randul sau, seful statului i-a oferit primarului orasului Miercurea-Ciuc drapelul Romaniei.
"Daca este sa avem un parteneriat strategic, eu ca presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire tricolorul nostru, al tuturor. (...) Romania cu Ungaria are un parteneriat strategic, dar el nu se bazeaza pe relatii etnice, sau interetnice, ci se bazeaza pe relatiile intre doua state vecine si care traiesc in buna intelegere", a conchis Iohannis. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005780 (s)