News Flash:

Presedintele Iohannis isi exprima compasiunea fata de victimele cutremurului din Nepal

26 Aprilie 2015
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
"Imi exprim compasiunea si solidaritatea fata de persoanele afectate de cutremurul din Nepal. In aceste momente de adanca tristete, transmit sincere condoleante familiilor indurerate. Romania se alatura statelor lumii care si-au exprimat solidaritatea fata de autoritatile din Nepal si din celelalte tari afectate", se spune in mesajul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.
Politia nepaleza a anuntat ca bilantul seismului a ajuns la 1.910 morti si 4.625 de raniti, relateaza Reuters in pagina electronica. Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.
Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declansat o avalansa pe Muntele Everest, care a ingropat partial tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinisti au fost recuperate de pe Everest duminica, dar alte cateva sute de persoane, multe dintre ele ranite, raman blocate pe munte.
Niciun cetatean roman nu se afla printre victimele seismului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006632 (s)