News Flash:

Presedintele CJ Constanta, RETINUT!

5 Noiembrie 2014
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentele privind aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Nicusor Constantinescu a fost retinut marti, la o sectie de politie din Istanbul, si urmeaza sa fie dus la o instanta, pentru confirmarea mandatului de urmarire internationala emis pe numele lui dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva.
Dupa ce autoritatile turce vor incuviinta extradarea lui Nicusor Constantinescu, in baza mandatului de urmarire internationala, acesta va fi preluat de catre politistii romani si adus in tara, au mai spus sursele citate.
Ministerul Justitiei a transmis, saptamana trecuta, autoritatilor din Turcia documentelor necesare pentru aducerea in tara a lui Constantinescu, judecat in mai multe dosare.
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta ar fi in Turcia de mai bine de o saptamana. Inainte de a ajunge in Turcia, Nicusor Constantinescu s-a aflat in SUA. Cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu, formulata ca urmare a deciziei de arestare a acestuia, a fost insa respinsa de autoritatile din Statele Unite ale Americii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, la inceputul lunii septembrie, ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si "orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze".
Nicusor Constantinescu a trimis, la inceputul lui septembrie, un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., in care sustinea ca justitia romana e controlata de DNA si cerea respingerea oricarei cereri de arestare ce va ajunge in SUA pe numele sau, potrivit unui document obtinut in exclusivitate de MEDIAFAX.
"Acest memoriu pe care vi-l transmit (cred ca este primul pe care il primiti din Romania) este menit a va clarifica cu probe asupra faptului ca in aceasta cauza sistemul judiciar din Romania in ansamblul sau este imperfect; jusititia prin institutiile sale nu garanteaza realizarea unui proces echitabil, transparent, independent si impartial incalcandu-se in mod real prezumtia de nevinovatie a clientului meu", a aratat avocatul Catalin Dancu, in preambulul documentului citat. Mediafax.ro

nicusor constantinescu ministerul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007711 (s)