News Flash:

PREPARATUL MIRACULOS care purifica organismul

3 Martie 2016
4064 Vizualizari | 0 Comentarii
rucola
Rucola nu este la fel de populara pe mesele romanilor ca salata verde, poate si pentru ca nu este o planta autohtona, iar pretul ei in supermarketuri nu este chiar mic. Cu toate astea, rucola este atat de benefica sanatatii, incat ar trebui sa se afle pe mesele noastre macar o data pe saptamana. 

Frunzele de rucola sunt folosite in cele mai multe cazuri proaspete, dar pot fi si uscate sau conservate. Rucola este diureticadepurativadigestiva, emolienta sitonicaBogata in potasiu, fier, calciu si vitamina A si C, aceasta planta este un adevarat elixir al tineretii, fiind utila impotriva imbatranirii pielii. 

Rucola este un excelent digestiv. Pentru uz intern, decoctul din frunze de rucolaeste o bautura diuretica perfecta care contracareaza efectele retentiei de apa sistimuleaza apetitul. Consumate proaspete sau usor gatite, frunzele de rucoladetoxifica organismul eliberandu-l de deseuri si toxine; de asemenea, rucola este folosita pentru recuperarea fizica si psihologica, dupa o convalescenta lunga. Daca vrei sa bei un ceai revigorant si relaxant pune in apa clocotita un pumn de frunze de rucola, cateva frunze de menta si cateva flori de cimbru. 

In bucatarie, rucola este delicioasa daca e consumata cruda, mai ales in combinatie cu rosii si mozzarella, poate fi adaugata intr-o salata cu porumb, morcovi si rosii, poate aroma omleta, sucurile sau puteti face un delicios sos pentru paste. 

Pesto de rucola
Pentru patru persoane aveti nevoie de: un buchet de rucola, 2 linguri de parmezan razuit, 1 lingura muguri de pin, 1 catel de usturoi, ulei de masline, sare si piper dupa gust.

1. Se spala rucola, se usuca bine si se deoparte. 
2. Din acest moment, exista doua moduri de a face pesto: combini toate ingredientele intr-un blender sau intr-un mojar. 
3. Uleiul se pune dupa preferinta, pana obtineti o pasta omogena. 
4. Folositi acest pesto cald sau rece; poate insoti pastele - inlocuieste practic celebrul pesto alla genovese, pestele la aburi, carnea sau legumele fierte.
Calorii per portie:157. 

rucola salata verde benefica sanatatii diuretica depurativa digestiva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009720 (s)