News Flash:

Premierul Dancila: Pilonul II de pensii nu se va desfiinta. Nu exclud faptul ca vom incerca sa gasim solutii pentru Pilonul I/ Pot sa duc guvernarea pana in anul 2020

22 Mai 2018
895 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila

Premierul Viorica Dancila, aflata intr-o vizita la Bacau, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Viorica Dancila a spus ca se va incerca gasirea unor solutii pentru Pilonul I de pensii.

”Ceea ce pot sa va spun cu certitudine este faptul ca nu vom desfiinta Pilonul II de pensii, dar nu exclud faptul ca vom incerca sa gasim solutii pentru Pilonul I. Nu am date referitoare la Pilonul II in acest moment, dar se va face o analiza la Ministerul Muncii si vom vedea. Inca o data va spun clar ca Pilonul II de pensii nu se va desfiinta", a declarat premierul.

Viorica Dancila a facut luni o vizita in judetul Bacau, alaturi de Corina Cretu.
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni ca nu exista nicio decizie in Guvern sau Coalitie privind desfiintarea Pilonului II de pensii, asa cum au aparut informatii in spatiul public. Totusi, Dragnea a spus ca ar putea exista o suspendare daca analiza care se efectueaza va arata necesitatea.

In replica, presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, minte cand spune ca nu se va atinge de Pilonul II de pensii, precizand ca partidul pe care il conduce va pregati o motiune de cenzura.

''Chiar si cand i-am prins cu mana in buzunarul cetateanului roman contribuabil la Pilonul II de pensii, Dragnea si ai lui nu recunosc ca atenteaza la banii romanilor din Pilonul II de pensii, mintind cu nerusinare cetateanul, desi documentele Comisiei de prognoza arata negru pe alb documente care au fost date publicitatii de colegul meu, vicepresedintele PNL Florin Citu, ca si declaratiile anterioare ale ministrului Finantelor, Teodorovici, ale fostului premier Tudose, ale ministrului Muncii, legate de desfiintarea Pilonului II de pensii. In ciuda acestor declaratii, Dragnea minte cu nerusinare in continuare spunand ca nu atenteaza la Pilonul II de pensii'', a spus Ludovic Orban, in cadrul unei conferinte de presa a Partidului National Liberal (PNL).

Dancila: Pot sa duc guvernarea pana in anul 2020

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Bacau, ca poate sa duca guvernarea pana in anul 2020 si nu isi va da demisia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebata daca isi va da demisia, Viorica Dancila a rasauns: ”Exclus. Sunt sustinuta de coalitia majoritara, este exclus ca sa-mi dau demisia. Dimpotriva, stiti cum se spune in Romania, ceea ce nu te ucide te face mai putenic. Consider ca pot sa duc guvernarea pana in anul 2020”.

Dancila a spus, legat de faptul ca ar fi cerut sa renunte la functie, ca informatia este falsa: ”Categoric nu. Daca as fi vrut asta, as fi cerut acest lucru. Dar am reiterat ca sunt un om puternic si imi voi duce la capat mandatul pana in 2020”.

Intrebata, de asemenea, despre plangerea facuta de Ludovic Orban impotriva sa, Dancila a spus ca ”este un act deplasat sa faci plangere penala pentru inalta tradare premierului Romaniei”.

”Sunt convinsa ca Justitia va gasi ridicola aceasta plangere care este complet rupta de realitate. Sunt insa ingrijorata de faptul ca un politician roman, liderul celui mai mare partid de opozitie, a gasit nimerit sa alature inalta tradare de un act diplomatic prietenos cu statul Israel. Acest lucru ma ingrijoreaza”, a adaugat premierul.

Dancila a afirmat ca a aflat de alte plangeri si considera ca ”s-a instituit institutia denuntatorilor”, existand ”o bataie pentru a se inscrie in aceasta institutie”.

”Eu cred ca deja la un moment dat acest lucru nu ne face cinste si nu le face cinste celor care au un astfel de comportament. Pe mine nu ma intereseaza acest lucru, ma intereseaza sa vin si sa pun in aplicare programul de guvernare si il voi indeplini pana la capat. Asta asteapta romanii de la noi, nu cearta, nu scandal, nu denigrare, nu cuvinte urate”, a spus Dancila, adaugand, raspunzand la o intrebare, ca nu ii este usor sa se confrunte cu jignirile.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iasi, ca a sesizat Parchetul General „in calitate de cetatean” de faptul ca Viorica Dancila si Liviu Dragnea au difuzat informatii cu caracter secret. Plangerea este si pentru uzurpare functie.

”Am depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind anumite fapte comise de Viorica Dancila si Liviu Dragnea legat de pregatirea, adoptarea si aducerea la cunostinta opiniei publice si ce s-a intamplat legat de memorandum. Am depus sesizarea in calitate de cetatean al Romaniei. Am considerat demersul o obligatie morala. Niciodata nu am acceptat sa fiu pasiv la lucrurile care afecteaza Romania. Risca sa distruga orice credibilitate a Romaniei pe plan extern. Risca sa puna in pericol interesele fundamentale ale tarii. Sesizarea ii vizeaza pe Viorica Dancila si pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obisnuiti sa se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele tarii", spunea Orban.


viorica dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009709 (s)