News Flash:

Premiera pe scena teatrului resitean

29 Martie 2015
1483 Vizualizari | 0 Comentarii
Actorii resiteni au pregatit publicului o noua premiera pentru duminica, 29 martie: spectacolul 'Tangoul iubirilor', scris de dramaturgul austriac Arthur Schnitzler, care, in luna mai, va fi jucat si pe scena Teatrului Pygmalion din Viena. 
'Tangoul iubirilor este o piesa extrem de dinamica si de speciala. Schnitzler este un scriitor austriac, contemporan cu Freud, si chiar prieten cu el, iar in acea perioada, in Austria, unul dintre subiectele "tari" dezbatute era sexualitatea, un lucru tabu la noi in tara pana nu demult. Schnitzler trateaza acest subiect intr-o maniera particulara, in care abordeaza raporturile in cuplu. Nu vorbeste despre sexualitate, ci despre cum este ea abordata si practicata. Spectacolul de duminica este unic', a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Nicolae Dumitru Vladulescu, directorul Teatrului de Vest din Resita. 
Regia, scenografia si adaptarea scenica ii apartin lui Nicolae Dumitru Vladulescu, directorul Teatrului de Vest din Resita. 
Spectacolul face parte dintr-un proiect pe care Teatrul de Vest il deruleaza in parteneriat cu Teatrul Pygmalion din Viena. Dupa premiera de la Resita, 'Tangoul iubirilor' se va juca, la inceputul lunii mai, si pe scena vieneza. 
Va urma, la Resita, pe data de 10 mai, o noua premiera, 'Vanatoarea de sobolani', un spectacol al Teatrului de Vest, montat de Tino Geirun, directorul Teatrului Pygmalion din Austria. 
'Am marele avantaj ca am lucrat cu niste actori dedicati profesiei lor. Ei sunt Camelia Ghinea, Ana Maria Cizler, Marius Tudor si Florin Ibrasi. Este un spectacol extrem de dinamic, al carui laitmotiv este tangoul. Tangoul, care stim foarte bine ca e un gen muzical de mare profunzime, uneori, de foarte mare erotism si dinamism', a subliniat directorul Teatrului de Vest. 
Biletele pentru spectacol au fost deja puse in vanzare la casieria Palatului Cultural din Resita. Pretul unui bilet costa 20 lei pentru adulti, 15 lei pentru studenti si 10 lei pentru elevi. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004538 (s)