News Flash:

Premiera medicala la Timisoara

23 Martie 2016
2038 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica

„Cancerul colorectal – intre mit si realitate” si „Bolile inflamatorii colorectale” sunt cele doua teme de actualitate ale Congresului National de Coloproctologie (CNCP) care va avea loc in perioada 23 – 26 martie, la Timisoara.

Timp de patru zile, personalitati marcante ale coloproctologiei nationale si internationale vor sustine peste 100 de prezentari sub forma de cursuri, conferinte si mese rotunde. Cei peste 330 de participanti prezenti la eveniment vor avea oportunitatea sa creeze un dialog stiintific interactiv, centrat pe performanta, progres si conturarea de noi standarde in domeniul coloproctologiei, scrie tion.ro.

Manifestarea este prezidata de medicul Marcel Tantau, presedintele Societatii Romane de Coloproctologie, si de doctorul Lazar Fulger, presedintele Fondator al Societatii Romane de Coloproctologie si presedintele Comitetului Local de Organizare al CNCP 2016.

 

Cu scopul declarat de a aduce informatia la zi in ceea ce priveste complexitatea patologiei colorectale – care sunt progresele, directiile de dezvoltare si strategiile terapeutice, Congresul National de Coloproctologie este un prilej pentru specialistii romani sa intre in contact nemijlocit cu experti din intreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale si metode de tratament.

Vor fi prezenti profesori din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia si Ungaria. Dintre acestia, va fi prezent si medicul Roberto Bergamaschi, seful Diviziei de Chirurgie Colorectala din cadrul Universitatii Stony Brook din New York, care este expert in chirurgia colorectala minim invaziva – laparoscopica si robotica. Acesta este recunoscut pe plan mondial in chirurgia laparoscopica a bolilor de colon si rect, avand peste 300 de lucrari publicate.

La manifestare va participa si doctorul Zoran Krivokapic, fost presedinte al Societatii Europene de Coloproctologie, actualul sef al Clinicii de Chirurgie Colorectala a Spitalului Universitar din Belgrad, unde realizeaza intre 500 si 600 de operatii de colon si rect pe an. Krivokapic a primit medalia „Dr. Vladan Djordjevic” pentru cel mai bun chirurg in anul 2012, iar in anul 2014 premiul „Kapetan Misha Anastasijevic” pentru rezultate exceptionale in domeniul stiintelor medicale, acordat de oficialitatile Republicii Serbia.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidenta si mortalitate in Romania. Manifestarea stiintifica va fi deschisa de doua cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflati in plin proces de formare. Acestea se vor desfasura la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Branzeu” si la Centrul de Laparoscopie si Chirurgie experimentala „Pius Branzeu”.

La cursul de chirurgie colorectala minim-invaziva va avea loc o transmisiune live a unei operatii de rezectii de rect, realizata laparoscopic de medicul Roberto Bergamaschi.

Congresul National de Coloproctologie 2016 este creditat de catre Colegiul Medicilor din Romania cu 24 de credite EMC (Educatie Medicala Continua).

Evenimentul se va desfasura la Hotel Continental din Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004819 (s)