News Flash:

Medicii din Timisoara, in greva japoneza

22 Martie 2016
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
greva medic
O parte din doctorii si personalul medical din Timisoara au intrat luni, de dimineata, in greva japoneza. Printre angajatii din sanatate din Timis care participa la aceasta greva se numara si cei de la Sindicatul Materna, organizatie care are aproximativ 200 de membri. Sindicatul SANITAS, care are 4.000 de membri in Timis, a spus pas la aceasta actiune de protest.

Medicii de la Maternitatea Odobescu, membri ai Sindicatului Materna, afiliat la Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, sunt luni in greva japoneza, alaturi de Federatia Hipocrat si Alianta Medicilor, scrie tion.ro.
„Principalele noastre revendicari se refera la: aplicarea Legii salarizarii unitare, acordarea tuturor sporurilor legale, cresterea valorii serviciilor decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, respectarea Deciziei Europene privind dreptul la odihna dupa garda de noapte (medicii desfasoara in garda activitate medicala 29 de ore, de la 8 dimineata pana a doua zi la ora 13; conform normelor europene, dupa 12 ore de munca de noapte trebuie sa beneficiem de 24 de ore timp liber)”, spune Olimpia Oprea, presedintele Sindicatului Materna Timisoara.
La proteste participa peste 7.000 de persoane la nivel national, reprezentand personal medical (medici, asistente, infirmiere).
Timp de cinci zile, personalul medical va purta o banderola pe brat, pe durata programului, care nu va fi afectat.

timisoara sindicatul materna sindicatul sanitas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005735 (s)