News Flash:

Pozitia utilajelor de dezapezire din Timisoara va putea fi urmarite online

19 Ianuarie 2021
520 Vizualizari | 0 Comentarii

Prima zapada serioasa din acest an le-a dat batai de cap multor soferi din Timisoara, care s-au aratat  nemultumiti de modul in care s-a facut deszapezirea in oras.

Cu toate acestea, viceprimarul Ruben Latcau anunta ca in Timisoara s-a folosit aceeasi cantitate de material antiderapant pe care DRDP a imprastiat-o pe drumurile nationale din doua judete intr-o singura noapte.

„De-a lungul noptii s-a intervenit cu un numar de 14 utilaje si o cisterna de clorura de calciu, deci 15 utilaje in total. De duminica, de la 8 dimineata, pana astazi, la 8 dimineata, au fost imprastiate un numar de 200 de tone de sare si 10 tone de clorura si material antiderapant. Ca o unitate de masura similara, DRDP, in Timis si in Caras, au distribuit 200 de tone de sare, deci, pe strazile Timisoarei a fost distribuita o cantitate de sare egala cu ce s-a distribuit pe drumurile nationale din doua judete”, a precizat luni viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

De asemenea, viceprimarul a explicat ca s-au deszapezit toate statiile mijloacelor de transport din oras, activitate pe care au facut-o angajatii STPT, dar si ca incepand de luni se lucreaza la deszapezirea aleilor si trotuarelor din oras.

Edilul spune ca isi doreste sa ‘imbunatateasca’ contractul, iar un prim pas care urmeaza sa fie facut este chiar… respectarea lui. Mai exact, contractul incheiat intre Primaria Timisoara si SC Brantner prevede inclusiv urmarirea prin GPS a masinilor de interventie, masura de verificare pe care actuala administratie vrea sa o… aduca si sub ochii cetatenilor online, pe siteul municipalitatii.

„Ne pare rau ca nu se poate interveni pe toate strazile in acelasi timp. Contractul pe care il avem in acest moment poate sa fie imbunatatit si intr-adevar nu doar serviciul de deszapezire, ci si serviciul de salubrizare mai are loc de imbunatatire. Unul dintre lucrurile pe care le vom face in curand va fi sa introducem pe site-ul primariei, pana la sfarsitul acestei luni, pozitia prin GPS a masinilor de deszapezire, dar si a celor de salubrizare stradala, in asa fel incat activitatea acestora sa poata fi urmarita in timp real de catre cetateni, iar in cazul in care unele servicii nu sunt bine facute sau sunt anumite probleme, ele pot fi sesizate de catre cetateni”, a adaugat viceprimarul.

In concluzie, dupa ninsoarea din weekend, administratia urmeaza sa traga concluzii despre felul in care s-a intervenit pe strazile orasului, iar pe viitor sa faca activitatile de deszapezire „cat mai eficiente” si „sa invete din aceste zile”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)