News Flash:

Ponta ii promite lui Mazare: Cu Portul Constanta facem ce am vorbit, indiferent cine se supara

2 Mai 2014
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta a spus, joi, la Constanta, ca procedura de transfer a actiunilor Portului Constanta catre Consiliul Local va continua, chiar daca exista riscul "sa se supere" anumite persoane, el sustinand ca portul se va dezvolta mai bine dupa ce o parte din actiuni vor fi listate la bursa. Premierul Victor Ponta a sustinut ca Portul Constanta se va dezvolta mai bine dupa ce o parte din actiuni vor fi listate la bursa si autoritatile locale vor mai primi actiuni pe langa cele detinute deja.
"Cu portul facem ce am vorbit. Se supara, nu stiu cine se supara, dar eu cred ca este mai bine sa avem mai mult capital privat si mai multi investitori, iar toti banii ii lasam pentru investitii, nu-i luam la buget", a declarat Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti cine ar putea sa se supere, premierul a spus ca presedintele Traian Basescu ar putea fi una dintre aceste persoane. "Nu stiu, domnul Basescu, cineva, dar nu stiu de ce sa se supere pentru ca e vorba de dezvoltarea portului", a afirmat premierul.

El a completat precizand ca scoaterea pe bursa a 15 la suta din actiunile portului inseamna transparenta si ca aceasta procedura va fi similara cu cea realizata in cazurile Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

"E vorba de privatizare de 15% din ce are Guvernul Romaniei in acest moment, sa le scoatem pe bursa in asa fel incat sa avem la Portul Constanta o treime capital privat, ceea ce, cred eu, e foarte bine, pentru ca asta inseamna listarea pe bursa, inseamna capital privat, inseamna investitii, inseamna transparenta, lucrul cel mai important transparenta. Cum am facut cu Transgazul, Transelectrica si Romgaz si s-a dovedit un model de succes", a afirmat Ponta.

Premierul a mentionat ca au inceput deja procedurile pentru aceasta operatiune si a dat asigurari ca Guvernul nu va lua banii pentru cele 15% din actiuni, urmand sa ii lase in companie pentru investitii.

"Domnul Sova a dat drumul la proceduri, dureaza lucrul acesta, pentru ca le facem conform tuturor procedurilor europene. Nu vreau sa luam bani pentru cele 15% actiuni, sa-i luam la buget ca sa-i cheltuim imediat. Ideea este ca si la celelalte companii, sa ramana in companie pentru investitii de dezvoltare si in acest fel, cu un management privat, cu capital privat, cu bani de investitii, cu fonduri europene, inseamna ca portul se poate dezvolta in continuare", a spus Victor Ponta la Agigea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0980 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029576 (s)