News Flash:

Politistii timisoreni i-au luat in vzor pe biciclisti

26 Iunie 2015
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclisti
Biciclistul este o prezenta tot mai des intalnita in Timisoara, iar bicicleta este un mijloc de circulatie sanatos si recomandat pentru transportul in oras. Totusi, dar cei care folosesc acest mijloc de transport nu trebuie sa uite de reguli si de respectul in trafic. 
Potrivit celor de la Politia Rutiera, biciclistii sunt cauza multor accidente in trafic, fie ca nu stiu regulile, fie ca le ignora, fie sunt agresati in trafic sau sunt indisciplinati. Si, de multe ori, se mai intampla ca unii biciclisti, desi au o pista speciala pe trotuar, sa aleaga sa mearga pe carosabil, iar altii, care desi nu au pista “desenata” pe trotuar aleg totusi sa cricule pe acolo, incurcand pietonii.
Ambele situatii sunt ilegale, dar se practica. Cea mai “delicioasa” ipostaza este atunci cand biciclistii merg pe trotuar, unde nu exista pista de biciclete, si claxoneaza pietonii pentru ca nu se dau la o parte. Si mai sunt si altele: trecutul pe rosu, trecerea pe zebra pe bicicleta, acolo unde nu sunt benzi speciale pentru acest lucru etc.
La Timisoara a luat startul campania „Povestea bicicletei supreme prin orasul tau!”, care aduce in atentia locuitorilor urbei de pe Bega atat beneficiile mersului pe bicicleta asupra sanatatii, cat si siguranta biciclistului in cazul accidentelor rutiere.
„Cetatenii trebuie sa fie constienti ca, daca doresc sa o foloseasca o bicicleta o perioada cat mai lunga, trebuie sa isi ia masurile de siguranta si protectie a bicicletei”, spune comisar-sef Nita Gheorghe, de la serviciul de prevenire a furturilor IPJ Timis, scrie tion.ro.
Una dintre cele mai grave situatii se intalneste la trecerea de pietoni, cand biciclistul trece pe vehiculul cu doua roti chiar daca nu are acest drept si se intampla multe… necazuri. Politistii le cer biciclistilor sa respecte legea, iar atunci cand la capatul pistei scrie STOP sa se dea jos de pe vehicul, mai ales la trecerea de pietoni care nu e marcata special cu pista de biciclete.
„Dorim ca biciclistul sa respecte legea. Pe langa actiunile de prevenire desfasuram si actiuni de depistare a celor care incalca regulile de circulatie, astfel fiind luate masurile legale. Orice incalcare a normelor rutiere privind conducerea bicicletei va fi sanctionata cu 6-8 puncte amenda”, spune Ionel Icobescu, de la Serviciul Rutier Timis.
Pentru politistii din Timisoara nu exista zi sa nu aiba doua-trei accidente in care sa fie implicati biciclisti. In primele cinci luni ale acestui an, in judetul Timis au fost amendati 553 de biciclisti si 3.057 de pietoni. Numai in Timisoara s-au dat 224 de amenzi biciclistilor si 1.828 pietonilor.

politia rutiera nita gheorghe ipj timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005081 (s)