News Flash:

Ponta: Iohannis ne-a pacalit, necinstit, si nu ne-a consultat cu Ungureanu la SIE

25 Iunie 2015
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
mru
PSD nu poate vota in favoarea numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, incalcandu-si, necinstit, cuvantul dat in acest sens, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Inteleg ca Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important sa isi tina cuvantul. A zis ca macar consulta sau informeaza oamenii dinainte, de data asta nu si-a mai tinut cuvantul. Au trecut sase luni, dupa sase luni de cand a fost ales, nu cred ca il mai intereseaza sa isi tina cuvantul fata de oameni (...) Ne-a pacalit, nu ne-a consultat", a spus Ponta la Romania TV.
El a precizat ca a discutat cu o parte dintre social-democrati si nimeni dintre acestia nu va vota in favoarea lui Ungureanu, dar ca decizia oficiala va fi luata in Biroul Permanent National al PSD, condus de Rovana Plumb.
In ceea ce priveste decizia liderului UNPR, Gabriel Oprea, de a sustine numirea lui Ungureanu la SIE, Ponta a aratat ca acordul PSD-UNPR se refera strict la guvernare, nu si la conducerea serviciilor de informatii, astfel ca fiecare partid are propria independenta pe aceasta tema, ca si in cazul Strategiei de aparare.
Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, a anuntat Administratia Prezidentiala.
Ulterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta "nu stie nimic si nu a fost consultat".
Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE este un pas important in schimbarea majoritatii parlamemntare, iar cei de la PSD au o reticenta de a convoca plenul pentru acest lucru, dar PNL nu are nicio rezerva sa convoace o sesiune extraordinara.

victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005530 (s)