News Flash:

Politistii protesteaza nemultumiti de salarizare

7 Iulie 2014
1391 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii anunta proteste ce vor avea loc toata saptamana. Sute de manifestanti sunt asteptati incepand de luni sa pichteze sediul Ministerului de Interne.

Federatia Sindicatelor Nationale al Politistilor si Personalului Contractual din Romania a solicitat Primariei Bucuresti aprobarea desfasurarii unei adunari publice (miting de protest), in perioada 07-11.07.2014, intre orele 09.30-12.00, in parcul din fata sediului Ministerului Afacerilor Interne, la care vor participa circa 200 de persoane/zi, se arata intr-un comunicat al sindicatului postat pe site-ul oficial.

Protestul politistilor este fata de noile norme de salarizare instituite prin aplicarea ordonantei de guvern 37/2014 pentru modificarea si completarea OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014.

Politistii mai sunt nemultumiti si de "aplicarea deficitara a ordinului MAI nr. 51/2014 privind decontarea drepturilor de transport la si de la locul de munca si neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de politisti".

In plus, protestatarii atrag atentia ca se tergiverseaza elaborarea proiectului statutului politistului.

Guvernul a aprobat recent o ordonanta care prevede ca militarii, politistii si ceilalti angajati din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala vor putea fi platiti, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si de sarbatorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in zilele respective, in cazul neacordarii de timp liber corespunzator.

Pana in prezent, legislatia permitea recuperarea muncii prestate in zilele nelucratoare si sarbatorile legale doar prin timp liber.

protestul salarizare guvernul legislatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054680 (s)