News Flash:

Fostul primar al Clujului, pedelistul Sorin Apostu, afla astazi daca intra sau nu in inchisoare

3 Iulie 2014
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Apostul, fost primar al municipiului Cluj Napoca si cel mai apropiat colaborator al lui Emil Boc, va afla astazi sentinta in dosarul de coruptie in care este acuzat de luare de mita. Pe fond, Sorin Apostu a fost condamnat de Curtea de Apel Targu Mures la trei ani si sase luni de inchisoare. Sentinta de astazi a judecatorilor de la Curtea Suprema va fi una definitiva.

In decembrie 2011, DNA anunta ca i-a trimis in judecata pe sotii Apostu, pe omul de afaceri Calin Mihai Stoia si pe denuntatorul Aspazia Droniuc, iar in cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator si indisponibilizarea sumelor de 145.000 lei si 10.000 de euro apartinand inculpatului Apostu Sorin, precum si a sumei de 358.326,93 lei apartinand inculpatei Apostu Monica Undina.
 
Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.
 
Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres SA, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).
 
Calin Mihai Stoia a parasit, in 14 aprilie 2012, Penitenciarul din Targu Mures, ca urmare a deciziei de punere a sa in libertate, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. El a primit atunci interdictie de a parasi tara.

dna aspazia droniuc apostu sorin calin stoia mita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044448 (s)