News Flash:

Ministerul Sanatatii: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru personalul medical. Cei care nu il au pot fi concediati

28 Septembrie 2021
417 Vizualizari | 0 Comentarii
certificat verde

Certificatul verde digital al UE pentru Covid-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii. Cei care nu au certificat vor fi suspendati sau chiar concediati, iar costurile de testare vor fi suportate de angajati, conform mediafax.ro.
 
 
Certificatul digital al UE privind Covid-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, conform propunerii Ministerului Sanatatii. Potrivit documentului pregatit de MS, personalul din cadrul unitatilor sanitare cu paturi publice si private au obligatia sa prezinte un certificat digital al UE privind Covid-19, in vederea desfasurarii activitatii.

„Vrem sa promovam actul normativ in regim de urgenta. Aceste masuri sunt necesare in contextul epidemiologic actual, cu o crestere importanta a numarului de cazuri, cand trebuie asigurata siguranta pacientilor, dar si a personalului medical. Sistemul medical, prin excelenta, se bazeaza pe stiinta, inovatie si tehnologie, in care un loc important il detin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii, citat de mediafax.ro.

Personalul din cadrul unitatilor publice care nu pot prezenta rezultat negativ certificat al unui teste RT-PCR sau al unui test antigen rapid pentru infectia cu coronavirus va suporta costurile pentru testare. Exceptie fac doar cei care fac dovada unor afectiuni care reprezinta contraindicatie la vaccinare, caz in care costurile de testare vor fi suportate de catre angajator.

Cei care nu au certificat verde vor fi suspendati sau chiar concediati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005349 (s)