News Flash:

Ploile abundente in intreaga tara la inceputul saptamanii viitoare

29 Martie 2015
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
Ploile vor mai zabovi pana duminica in jumatatea estica a tarii, de la inceputul saptamanii viitoare urmand sa se mute in vest, unde luni si marti precipitatiile vor fi abundente.

In jumatatea de est a tarii, cerul se va mentine duminica acoperit de nori si local va ploua slab, conditii in care valorile termice vor fi in continuare mai scazute decat cele obisnuite la sfarsitul lunii martie. In restul teritoriului, pe un fond devreme normala termic pentru data din calendar, se arata soarele, iar ploile se vor semnala izolat.

In masivele montane inalte, la peste 1.800 m altitudine, vor fi si lapovite sau ninsori. Vantul este mai agitat prin sud-vest, iar amiaza vine cu temperaturi de la 6-8 grade in estul Transilvaniei si in Moldova pana la 15-16 grade in Oltenia. Norii domina si duminica cerul Capitalei, unde mai ploua din cand in cand, iar termomtrele nu strang mai mult de 11-12 grade, destul de putin pentru data din calendar.

Luni se incalzeste, indeosebi in regiunile sud-estice, unde dupa-amiaza temperaturile vor ajunge pana la 18 grade, plecand de la numai 9 grade in estul Transilvaniei. Norii si ploile nu lipsesc nici pe parcursul acestei zile din zona tarii noastre, dar de acesta data vor prefera in special in vestul, centrul si nordul, iar noaptea se muta spre sud-est, unde peste zi vor fi intervale cu soare. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si trecator ninsoare, iar vantul devine mai sprinten la nivelul intregii tari, dar mai cu seama la munte.

Marti, peste regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zona montana, vor fi nori grosi ce lasa ploi, mai ales averse, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp. In restul teritoriului, va fi soare, cu unele innorari si pe arii restranse ploi in general slabe, in primele ore ale diminetii si din nou noaptea. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in vestul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8-10 grade in nord-vest si 19-20 de grade in extremitatea sudica.

ploile duminica luni marti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005828 (s)