News Flash:

Plenul Camerei Deputaților a adoptat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale

9 Septembrie 2014
1518 Vizualizari | 0 Comentarii
Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu pentru proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator si a adoptat proiectul de lege in forma initiala, cu 307 voturi pentru, 5 abtineri si 7 voturi impotriva.
Toate grupurile parlamentare au anuntat ca sustin acest proiect.
Fostul ministru de finante, deputatul PDL, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, in cadrul dezbaterilor, ca reducerea CAS este o masura buna, dar a criticat actualul guvern pentru impozitele si taxele introduse.
'Mediul de afaceri are nevoie de reducerea presiunii fiscale. Pana acum, Guvernul Ponta a venit cu impozite si taxe. A sufocat mediul de afaceri cu peste 36 de impozite si taxe. Aceasta masura ar trebui sa aiba un efect pozitiv si pentru locurile de munca', a precizat Ialomitianu.
Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a mentionat ca liberalii vor vota pentru respingerea cererii de reexaminare trimisa de Traian Basescu si pentru pastrarea legii in forma in care a fost deja votata in Parlament.
Liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a aratat ca reducerea CAS este 'cea mai importanta masura de reducere fiscala din ultimii ani'.
Guvernul a aprobat, in luna iunie a acestui an, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal prin care se prevede diminuarea cotelor platite de angajatori pentru CAS in functie de conditiile de munca, respectiv reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator. AGERPRES.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0688 (s) | 22 queries | Mysql time :0.021874 (s)