News Flash:

Platoul din statiunea resiteana Secu va fi reabilitat

19 Aprilie 2014
1601 Vizualizari | 0 Comentarii

Aflate la doar câțiva kilometri de Reșița, lacul și stațiunea Secu reprezintă o destinație ideală pentru week-end dar și mici vacanțe.

Platoul Secu – cel mai important din zonă, cu cel mai bun acces la lac – a făcut, din păcate, ani de zile obiectul unor dispute juridice asupra proprietății terenului, dar a fost și victima inerției autorităților, ajungând într-o stare deplorabilă. Există acum, însă, semne că această zonă ar putea fi redată circuitului turistic, după ce a fost concesionată pe o perioadă de 49 de ani. Recent, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Reşiţa au verificat lucrările efectuate la platoul Secu de către SC Tesseract Arh SRL, conform contractului de concesiune. Concesionarul a depus documentaţia pentru obţinerea certificatului de urbanism, conform planului de investiţii prognozate a fi realizate în primul an, scrie Ziuadevest.ro.
În paralel, aici se desfăşoară lucrări de igienizare a pontonului, tăieri de lăstăriş, reparaţia gardului şi pregătirea mobilierului de grădină, ce urmează a fi montat. Potrivit planului de investiţii, în primul an sunt prevăzute mai multe lucrări, precum reamenajarea parcării existente,  împrejmuirea terenului reparaţii şi construire de pontoane, desţelenirea lăstărişului, achiziţionarea şi montarea unei ministaţii de epurare, racordarea utilităţilor, amenajarea aleilor pietonale, reamenajarea scenei existente, reparaţia acoperişului şi igienizarea toaletelor.
Există, așadar, premisele ca, după ani de zile, această arie să arate cumva, numai că, din păcate, acest sezon turistic va găsi spațiul în plină amenajare, ceea ce va împiedica accesul acolo.


platoul secu lac
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034789 (s)