News Flash:

Primaria Timisoarei, aproape de FALIMENT!

17 Aprilie 2014
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele social-democraţilor timişeni, Titu Bojin, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Timişoara ar fi dus-o mult mai rău dacă Executivul nu trimitea bani şi că însăşi municipalitatea timişoreană ar fi intrat în cvasi-faliment fără sumele de la Guvern.
După alegerile din 2012, Cabinetul Ponta a eliberat sume importante pentru stingerea unor datorii acumulate de guvernarea Boc faţă de Colterm şi Regia de Transport public.
Primarul liberal Nicolae Robu susţine, la randul său, că Guvernul Ponta nu a dat bani pentru niciunul dintre proiectele majore ale Timişoarei, cu toate că a făcut promisiuni în acest sens, în campania electorală. 
'Cei zero lei invocaţi de domnul primar sunt egali, în opinia domnului primar, cu cei 120 de milioane de lei, bani pe care însuşi Nicolae Robu i-a primit de la Guvern în primele 4 luni şi jumătate de după alegerile locale din anul 2012. La vremea respectivă, Nicolae Robu recunoştea că fără acest ajutor din partea Guvernului, însăşi Primăria Timişoarei rămanea în starea de cvasi-faliment în care se afla la momentul respectiv', a declarat miercuri Titu Bojin, într-o conferinţă de presă. 
Intr-o declaraţie de presă, primarul susţine că liderul PSD-iştilor timişeni nu are dreptate, întrucat 'Timişoara şi Timişul au primit zero lei de la bugetul de stat al Romaniei (...) pentru proiectele de interes major ale Timişoarei care ţin direct de Guvern şi nu de Primărie sau de Consiliul Judeţean'.
'La sfarşitul săptămanii trecute am emis un comunicat prin care am demascat, pe de o parte, falsitatea pretenţiilor liderilor local ai PSD - Titu Bojin şi Sorin Grindeanu - privind finanţarea nemaipomenită de către Guvern a Timişoarei, iar pe de alta parte, încercarea de păcălire şi de intoxicare a timişorenilor că Timişoara ar urma să primească prin 'aranjamente cu Guvernul' o mulţime de bani din fondurile europene 2014-2020. Am arătat că fondurile europene nu sunt la cheremul Guvernului, oricare ar fi el, ci se obţin prin competiţie de proiecte întocmite de primarii, universităţi, companii ale statului etc', a replicat, miercuri, Robu.
Edilul-şef susţine că nu a contestat deloc că în 2012 Guvernul USL, prin Ministerul de Finanţe condus de liberalul Daniel Chiţoiu, 'a regularizat datoriile Primăriei Timişoara către Guvern, alocand aproape 140 milioane lei Primăriei pentru ca aceasta să-i dea înapoi Guvernului pentru a-şi achita datoriile avute prin RATT şi Colterm faţă de el'.
Principalele proiecte majore ale Timişoarei pentru care nu s-a primit susţinere financiară de la Executiv sunt, în opinia primarului, centura de sud, centura de vest, racordul de la intrarea dinspre Arad la autostradă, spitalul regional, Gara de Nord. AGERPRES

titu bojin transport public nicolae robu robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008939 (s)