News Flash:

Piata magazinelor de retail din Timisoara se schimba total in perioada urmatoare

1 Februarie 2014
1213 Vizualizari | 0 Comentarii
Comerţul timişorean de mari dimensiuni se schimbă. Unul dintre cele mai vechi nume de pe piaţa locală a retailului dispare de pe piaţă, un alt nume îi ia locul. O tranzacţie stabilită undeva sus, la nivel european, va influenţa inevitabil şi decisiv piaţa hypermarketurilor. Nouă nu ne rămâne decât să sperăm la preţuri cât mai bune, ca urmare a unei concurenţe reale. A  deschis primul magazin din România la Timişoara. A realizată o nouă premieră, de această dată una negativă, mai precis primul hypermarket din România închis de un brand internaţional. Acum dispare efectiv de pe piaţă, unităţile fiind preluate de concurenţă şi rebranduite. Este povestea Real Hypermarket la Timişoara. Întreaga reţea din România, dar şi din Europa de Est, a fost preluată de concurenţă, de francezii de la Auchan. Măsura va avea un impact semnificativ asupra pieţei locale pe acest segment al comerţului.

Numărul magazinelor de această dimensiune nu este unul foarte mare. De altfel, cele două nume implicate în tranzacție erau singurele la acest nivel. Acum, ambele unităţi Real Hypermarket încă funcţionale au fost preluate de Auchan, care avea deja o unitate funcţională. Gaspar Biro, director regional al Auchan spune că nu se pune problema unei concentrări prea mari a comerţului în mâna unui singur operator.

„Piaţa timişoreană este una competitivă, există numeroase nume cunoscute din comerţ prezente pe piaţă. Nu se poate vorbi de o concentrare, oamenii au de unde alege, există magazine destule”, ne spunea Biro.

Preluarea magazinelor între cele două grupuri a fost intens analizată de Consiliul Concurenţei şi până la urmă tranzacția a fost aprobată.

„Ştiţi de ce cred că nu au fost probleme de ridicat pentru piaţa timişoreană? Cred că pe piaţă va intra un nou competitor de mari dimensiuni. Nu ştiu cine, dar aşa văd eu că se va întâmpla”, a mai declarat Biro. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1031 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041348 (s)