News Flash:

Piata Libertatii din Timisoara isi schimba numele. Vezi cum se va numi

15 Mai 2015
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
piata libertattii
Modul in care a fost renovata Piata Libertatii, precum si taierea arborilor din zona, i-a facut pe unii timisoreni sa o redenumeasca „Piata Rosie”. Cat de in serios este luata in considerare o schimbare a denumirii acestei piete de catre oficialii Primariei Timisoara? Robu sustine ca exista o mare diferenta intre cele doua piete… pavajul.
Intrebat de jurnalisti daca, la finalizarea proiectului de reabilitare, Piata Libertatii isi va schimba si denumirea, avand in vedere ca multi timisoreni au botezat-o Piata Rosie, Robu a raspuns: „Nu iau in calcul (schimbarea denumirii – n.r.) Cei care au denumit-o asa (Piata Rosie – n.r.) habar nu au cum arata Piata Rosie. Piata Rosie e cu pavaj negru, daca n-au stiut in vasta lor cultura. Are vreo trei cladiri rosiatice, cum este Primaria Veche, dar pe jos pavajul este gri. Asa ca nu are nicio legatura Piata Libertatii cu Piata Rosie. Absolut nicio legatura si nici nu au nimerit-o.”
Pe de alta parte, primarul sustine ca nu a uitat ideea de a umple piata de menestreli si artisti, care sa sustina diverse evenimente artistice, chiar daca lucrarile sunt inca departe de a fi finalizate. Astfel, primele concerte in noua piata ar putea avea loc in aceasta vara, scrie tion.ro.
„Acum este in curs de finalizare licitatia pentru atribuirea contractului de proiectare a solutiilor de punere in valoare a descoperirilor arheologice si de implementare a acestor solutii, pentru ca la pachet s-a licitat. De indata ce s-a semnat contractul ce va castiga licitatia se va trece cu prioritate la Piata Libertatii, se va amenaja si acel loc, vom face o receptie partiala si vom da drumul la evenimente. Va insemna vara aceasta. Vom vedea in ce masura va fi posibil sa facem o separare a locului unde sunt acele descoperiri arheologice si sa organizam deja evenimente in restul pietei, de indata ce se va termina pavarea si peste liniile de tramvai”, a mai spus Robu.
El a precizat ca in acest weekend circulatia tramvaielor va fi oprita pentru finalizarea pavajului in zona liniilor de tramvai.

piata libertatii piata rosie rosie robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004416 (s)