News Flash:

Petitie on-line si strangeri de semnaturi pentru gratierea lui Gheorghe Popescu

6 Martie 2014
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
gica popescu
Un senator UNPR buzoian a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, actiuni similare, de strângere de semnaturi, fiind initiate si de un consilier local brasovean, dar si de presedintele de la Dunarea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.
Senatorul buzoian Constantin Popa sustine, joi, într-un comunicat de presa, ca în România s-a ajuns "sa se terfeleasca simbolurile nationale", iar justitia "sa ignore marea infractionalitate".
Popa a adaugat ca românii "îi sunt datori" lui Gica Popescu pentru toate realizarile sale sportive, motiv pentru care a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist.
"Într-o tara în care realitatea ne demonstreaza ca justitia, în multe situatii, ignora marea infractionalitate si alege sa faca dreptate la televizor, drept palida justificare la neintrarea în Spatiul Shengen, ajungem sa terfelim pâna si simbolurile nationale. Este si cazul gloriei fotbalului românesc, Gica Popescu, caruia acum îi suntem datori, pentru toate bucuriile aduse de-a lungul carierei sale remarcabile, sa-i demonstram solidaritate", se arata în comunicatul remis de parlamentarul buzoian.
Popa a mai spus ca este nedrept ca un fost fotbalist ca Popescu sa fie condamnat "în rând cu criminalii si cu volatorii, mai ales ca prejudiciul a fost recuperat".
"Este un gest pe care îl fac din toata inima. Toti gresim la un moment dat. Important este sa punem în balanta tot binele adus de acest om exceptional, de câte ori ne-a facut mândri ca suntem români. Exista si alte variante prin care sa plateasca pentru greseala sanctionata de justitie, prejudiciul a fost recuperat si nu este drept sa fie închis, în rând cu criminali si violatori. Fac un apel la toti românii sa ni se alature, sa semneze petitia, astfel încât Gica Popescu sa fie gratiat", a declarat Constantin Popa, senator UNPR Buzau.
Pe de alta parte, Gicu Balaci, presedintele Clubului de Fotbal Dunarea Calafat, prima echipa unde a jucat Gica Popescu, vrea sa strânga semnaturi pentru gratierea lui Gica Popescu.
"Nu ma asteptam, suntem socati de decizie, pentru noi, pentru fotbalul românesc, este o lovitura foarte grea. Gica Popescu a fost ambasadorul fotbalului românesc peste tot în lume, în Olanda, în Spania, în Turcia, pe unde a jucat, România a avut foarte mult de câstigat. Sa ajungi într-o asemnea situatie...brand-ul României a fost Gica Popescu, asta a fost justitia? Copiii spun: «Tata, vreau sa ma fac si eu fotbalist!» Întrebarea era: «Ca cine?», «Ca Gica Popescu», acum ce le raspund? As dori sa fac un apel la toti marii sportivi, la generatia de aur, la toti sportivii de acum, sa facem un front comun, sa reusim sa strângem semnaturi, sa rugam presedintele tarii sa îl gratieze pe Gica Popescu. Ar fi un lucru extraordinar de mare, în folosul fotbalului românesc", a declarat Gicu Balaci.
Tatal lui Gica Popescu nu a comentat decizia instantei, spunând însa ca este "suparat".
"Nu vorbesc de justitie. Daca asa a hotarât, asa a ramas. Eu nu judec, ca nu ma pricep. Probabil ca asa este. Suntem suparati, ca nu ne asteptam la asa martisor în luna martie. Va dati seama cât a muncit el peste hotare sa îsi faca un nume si acuma l-a pierdut", a declarat Costica Popescu, tatal fostului international.
Acesta nu a comentat nici intentia presedintelului Clubului de Fotbal Dunarea Calafat de a strânge semnaturi pentru gratierea lui Gica Popescu.
"Treaba lor ce vor sa faca. Eu nu am mandat de la Gica sa îmi dau cu parerea, pâna nu discut cu el, nu pot sa zic nimic. Eu i-am spus sa fie tare, ca nu se termina pamântul cu el. Poate sa mai faca multe în fotbal, dupa ce iese. Tot în fotbal îi va fi locul, are Scoala de Fotbal la Craiova"", a declarat Costica Popescu.
Si un consilier local din municipiul Brasov si presedinte al sectiei de handbal a clubului Corona Brasov, Vasile Kraila, a declarat, joi, ca va începe o actiune de strângere de semnaturi pentru gratierea lui Gica Popescu, pe care le va trimite presedintelui Traian Basescu, împreuna cu o cerere de eliberare.
"În primul rând vreau sa se înteleaga ca fac aceasta actiune în calitate de simplu cetatean al acestei tari, si nu ca presedinte al sectiei de handbal de la Corona sau din postura de consilier local. Ce i se întâmpla acum lui Gica Popescu este îngrozitor. Îl cunosc personal si stiu foarte bine ce fel de om este, iar asta face sa nu pot sta cu mâinile în sân si sa stiu ca este la închisoare. Voi face o actiune prin toate cartiere Brasovului, prin care voi strânge semnaturi pe care sa le trimit apoi la presedintie. Cred în clementa presedintelui Traian Basescu si am mare încredere ca pentru acest om se poate face ceva. A facut o greseala, singura din viata lui, pe care a si recunoscut-o, si nu cred ca merita ce i se întâmpla. Sunt atâtia altii care bântuie prin tara asta liberi, dupa actiuni mult mai grave...", a spus Vasile Kraila.
El a adaugat ca este convins ca daca nu era condamnat la închisoare, Gica Popescu era, în acest moment, noul presedinte al Federatiei Române de Fotbal. "Merita cu prisosinta sa fie noul presedinte al Federatiei Române de Fotbal, si probabil ca asta se întâmpla daca nu era închis. Nu vreau sa se înteleaga ca am ceva cu noul presedinte, este un tânar caruia îi doresc sa faca numai lucruri bune pentru fotbal, dar acum ma intereseaza doar ca Gica Popescu sa fie eliberat", a spus Vasile Kraila.
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, marti, la închisoare cu executare pe toti cei opt oameni de fotbal judecati în dosarul transferurilor.
Astfel, fostul actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a primit trei ani si opt luni, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, si fostul impresar Ioan Becali - câte sase ani si patru luni, impresarul Victor Becali - patru ani si opt luni, fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu - trei ani si patru luni, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Române de Fotbal - trei ani, o luna si zece zile, iar fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova, Gigi Netoiu - trei ani si patru luni de închisoare cu executare.
Potrivit Legii 546/2002, gratierea este masura de clementa ce consta în înlaturarea, în total sau în parte, a executarii pedepsei aplicate de instanta ori în comutarea acesteia în una mai usoara.
Gratierea individuala se acorda la cerere sau din oficiu, dupa ramânerea definitiva a hotarârii de condamnare.
Cererea de gratiere individuala se adreseaza presedintelui si poate fi facuta de persoana condamnata, aparatorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de sotul persoanei condamnate, ascendentii, descendentii, fratii, surorile ori copiii acestora, precum si de aceleasi rude ale sotului persoanei condamnate.
În vederea exercitarii prerogativei de gratiere, presedintele poate solicita avize consultative de la Ministerul Justitiei, care este obligat sa le înainteze în termen de 30 de zile de la data solicitarii. De asemenea, atunci când considera necesar, Presedintele României poate solicita informatii organelor administratiei publice locale, conducatorului locului de detentie, organelor judecatoresti si ale parchetelor, organelor de politie si altor institutii publice, precum si comandantului unitatii, pentru condamnatii militari. Mediafax.ro

gheorghe popescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005750 (s)