News Flash:

Peste 60 la suta din romani nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor; doar 7 la suta ar adopta unul

22 Mai 2014
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 60 la suta dintre romani nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor, in timp ce 28 la suta sustin aceasta solutie, insa numai 7% sunt intr-adevar dispusi sa adopte un caine comunitar, iar 64 la suta nu sunt deloc dispusi, potrivit unui studiu realizat de Mercury la solicitarea Vier Pfoten.
In ceea ce priveste eutanasierea ca solutie in problema cainilor maidanezi, 50 la suta dintre respondenti au spus ca sunt in total dezacord, 12 la suta, in dezagord, 10 la suta au fost nehotarati, 8 la suta s-au declarat de acord, iar 20 la suta, total de acord.
Romanii au fost intrebati si de intentiile de vot in legatura cu acest subiect, iar cei mai multi - 66 la suta - au raspuns ca nu ar vota un partid care sustine eutanasierea, in timp ce 25 la suta ar vota cu o asfel de formatiune.
De asemenea, peste jumatate dintre respondenti - 58 la suta - au spus ca nu sunt de acord ca primaria sa finantez eutanasierea, 33 la suta fiind insa de acord.
Majoritatea romanilor - 62 la suta - cred ca imaginea Romaniei va avea de suferit din cauza eutanasierii cainilor fara stapan, un sfert dintre respondenti fiind de parere ca nu.
Si mai multi romani decat cei care se declara impotriva eutanasierii sustin alte solutii, respectiv prinderea si mentinerea cainilor maidanezi in adaposturi (63 la suta - total de acord, 21 la suta - de acord, 5 la suta - nehotarati, 4 la suta - in dezacord, 7 la suta - in total dezacord) si sterilizarea, identificarea si returnarea in teritoriu (49 la suta - total de acord, 23 la suta - de acord, 8 la suta nehotarati, 7 la suta - in dezacord, 13 la suta - in total dezacord).
Adoptia este insa sustinuta de numai 7 la suta dintre romani, care sunt in mare masura dispusi sa adopte un caine maidanez, in timp ce 11 la suta sunt dispusi intr-o oarecare masura, 10 la suta - indecisi, 8 la suta - intr-o mica masura, iar 64 la suta nu sunt deloc dispusi sa faca acest lucru.
Cei mai dispusi sa adopte sunt tinerii intre 18 si 24 de ani, iar cel mai putin dispusi sunt romanii de peste 54 de ani. Totodata, cei care au copii sunt mai putin dispusi sa adopte decat cei care nu au.
Majoritatea romanilor se mai declara si pentru inasprirea sanctiunilor pentru maltratarea animalelor (74 la suta - de acord, 16 la suta nu sunt de acord), sanctionarea efectiva de catre autoritati a abuzurilor fata de animale (80 la suta - de acord, 11 la suta nu sunt de acord) si implementarea unor programe de educare/ informare a posesorilor de animale privind responsabilitatea pe care o au (83 la suta - de acord, 8 la suta nu sunt de acord).
Studiul a afost realizat in aprilie 2014 de Mercury Research pe un esantion de 1.242 de persoane de peste 18 ani, care au fost intervievate la domiciliu, pe calculator. Esantionul este reprezentantiv la nivel national, fiind intervievate 823 de persoane din mediul urban, din Capitala, orase mari, medii si mici, si 419 persoane din mediul rural, din toate zonele tarii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1080 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040095 (s)