News Flash:

Peste 170 de pompieri continua evacuarea apei din gospodariile afectate de inundatii

16 Iunie 2016
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii in timis
Peste 170 de pompieri din Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, Bihor, Gorj si Alba au continuat miercuri operatiunile de evacuare a apei din cele peste 300 de gospodarii care au fost inundate in urma ploilor torentiale care au cazut in urma cu doua zile in judetul Hunedoara. 
Zonele cele mai afectate de inundatii sunt situate in partea centrala si de nord a judetului Hunedoara, fiind vorba de localitatile Criscior, Pestisu Mic, Josani, Nandru, Bucuresci, Brad, Jeledinti, Martinesti, Spini, Geoagiu, Lunca, Fizes, Craciunesti, Baita, Hartagani, Simeria si Cristur. 
"In total, pompierii intervin cu 25 motopompe in zonele afectate de viituri si scurgerile de pe versanti sau iesirea din matca a raurilor. In plus, sunt utilizate 19 autospeciale si mijloace de transport", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda. 
La actiunile de sprijinire a populatiei participa si 13 jandarmi care au fost repartizati in comunele Martinesti si Balsa. 
Echipele de interventie sunt in continuare in alerta, deoarece bazinele raurilor Crisul Alb si Mures se afla sub incidenta codului portocaliu hidrologic pana miercuri la ora 18.00. Totusi, cotele raurilor sunt in scadere, nivelul fiind sub pragul de inundatie. 
Inundatiile au fost cauzate in special de ploile torentiale care au cazut in noaptea de luni spre marti, cand meteorologii de la statia Deva au calculat o cantitate de precipitatii de 27 de litri pe metrul patrat. 
Viiturile formate in cursul zilei de marti au avariat si colmatat DJ 706 A, care face legatura intre localitatile Baita si Lunca, Fizes si Barbura. Cateva ore cele trei localitati, in care locuiesc peste 180 de oameni, au fost izolate, insa eforturile angajatilor de la drumurile judetene, care au intervenit cu utilaje, au dus la deblocarea drumului. 
De asemenea, in cursul zilei de marti, DN 76 a fost blocat temporar de viituri in zona localitatii Fornadia, in timp ce DJ 741, ce face legatura intre satele Bucuresci si Curechiu, a fost deteriorat de iesirea din matca a afluentilor raului Crisul Alb. Totodata, DJ 706, intre localitatile Vorta si Tebea a fost blocat temporar de o alunecare de teren. 
Toate problemele existente pe drumurile din judetul Hunedoara au fost remediate. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006547 (s)