News Flash:

Peste 100 de telefoane mobile au fost descoperite la detinutii din penitenciar doar in acest an

25 Octombrie 2013
1297 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste o suta de telefoane mobile au fost descoperite în acest an asupra detinutilor din Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) din Timisoara, ceea ce reprezinta o cota de aproape 10% din numarul total al condamnatilor.

'In cursul anului 2013 au fost descoperite în PMS Timisoara 105 telefoane mobile, 57 cartele SIM, 11 carduri de memorie, 29 încarcatoare, dintre care 18 improvizate', a declarat vineri pentru AGERPRES Ioan Bala, directorul penitenciarului.

Din cele 105 celulare, un numar de 101 telefoane mobile au fost descoperite asupra persoanelor private de libertate cu ocazia efectuarii perchezitiilor sau la momentul sosirii în unitate dupa ce au revenit de la activitatile desfasurate la punctele de lucru din exteriorul locului de detentie, 3 pe perimetrul locului de detentie si unul a fost introdus de catre o persoana civila, cu ocazia acordarii dreptului la vizita.

In cazurile de detinere a obiectelor interzise de catre persoanele private de libertate s-a dispus declansarea procedurii disciplinare si sanctionarea acestora ca urmare a nerespectarii regulamentului de ordine interioara.

In cazurile de introducere de obiecte interzise, s-a dispus pe langa declansarea procedurii disciplinare si sesizarea Parchetului în vederea cercetarii sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de normele penale în vigoare.

Ca urmare a numarului mare de celulare descoperite asupra condamnatilor, conducerea PMS Timisoara considera ca este benefica instalarea unui sistem de bruiaj care sa-i împiedice pe detinuti sa mai comunice cu exteriorul.

'Pozitionarea intravilana a unitatii, fluxul mare de persoane si mijloace de transport, proximitatea cailor de comunicatie publice, lipsa dotarilor tehnice pentru identificarea obiectelor interzise disimulate - sunt cateva dintre cauzele care motiveaza nevoia sistemului tehnic complementar controlului fizic efectuat de personalul unitatii', explica Ioan Bala.

Senatorul liberal Ben Oni Ardelean nu agreeaza ideea introducerii sistemelor de bruiaj, care presupune costuri suplimentare, si considera ca angajatii stabilimentului care au în fisa postului controlul pachetelor si al detinutilor trebuie sa fie atenti si sa-si faca datoria.

'Nu înteleg de ce mai avem angajati care fac controlul bagajelor. Atunci, înlocuim paznicii cu tehnica', a afirmat pentru AGERPRES senatorul Ardelean. AGERPRES


pms timisoara ioan bala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006131 (s)