News Flash:

Perchezitii in Hunedoara si in alte judete la persoane si firme banuite de evaziune si spalare de bani

18 August 2016
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie
Politistii din Mures efectueaza miercuri dimineata 38 de perchezitii domiciliare in 11 judete si in municipiul Bucuresti, la locuintele unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, informeaza IGPR intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Conform sursei citate, prejudiciul cauzat este de aproape 1.850.000 de lei si peste 1.000.000 de euro.
Perchezitiile au loc in judetele Mures, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Vaslui si Bucuresti.
Din cercetari a reiesit ca, in perioada decembrie 2015 — iulie 2016, administratorii unei societati comerciale din judetul Mures au stabilit o serie de relatii comerciale fictive cu alte 15 firme din tara. Politistii au stabilit ca administratorul in fapt al societatii din judetul Mures ar fi intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, dupa care ar fi procedat la contactarea mai multor "clienti", carora, contra unui comision prestabilit, le-ar fi furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operatiuni fictive, se arata in comunicatul de presa.
Conform IGPR, pentru crearea aparentei de veridicitate, facturile fiscale aveau la baza contracte fictive, iar platile se efectuau in cont bancar, ulterior banii fiind retrasi in numerar si returnati persoanelor care comiteau evaziunea fiscala, creandu-se astfel premisele unor operatiuni de spalare a banilor.
"Prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii este de aproximativ 1.850.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si taxa pe valoare adaugata. In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, aceasta din urma fiind estimata la peste 1.000.000 de euro", precizeaza IGPR.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1793 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006310 (s)