News Flash:

Perchezitii de amploare in Timis. Mai multe persoane sunt suspecte de evaziune fiscala

16 Octombrie 2015
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie 1
Nu mai putin de 19 perchezitii, la care participa zeci de politisti au loc joi dimineata in Timis si in alte trei judete, la persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani. Tunul pe care acestea l-ar fi dat, potrivit anchetatorilor, se ridica la peste 1.000.000 de euro.
Perchezitiile au loc in judetele Timis, Alba, Valcea si Mehedinti, la locuintele persoanelor banuite de spalare de bani si evaziune fiscala, precum si la sediile firmelor administrate de acestea, scrie tion.ro.
„In fapt, din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2015, 12 persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) la 4 societati comerciale cu sedii declarate in judetul Timis, s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Cei in cauza ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.
Pentru ca sa nu fie luati in vizor de autoritati, suspectii au creat si un circuit de spalare a banilor.
„Ulterior, prin intermediul societatilor controlate au fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume, prin diferite operatiuni sau tranzactii financiare.
Astfel, cei in cauza ar fi facut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de catre persoane interpuse, in calitate de imputerniciti pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate in conturile bancare ale societatilor, fiind astfel disimulata adevarata natura a provenientei si circulatiei banilor”, au mai transmis reprezentantii IPJ Timis.
Perchezitiile sunt coordonate de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.G.P.R. si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timisoara. Cele doua dosare sunt instrumentate de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.
Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006280 (s)