News Flash:

Pentru Mircea Basescu si Capatana, libertatea este o marfa care se poate cumpara. MOTIVAREA deciziei de arestare preventiva

23 Iunie 2014
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecatorul care a dispus arestarea preventiva a lui Mircea Basescu si a lui Marian Capatana arata in motivarea hotararii ca, pentru cei doi, dreptatea si libertatea au devenit o marfa care se poate cumpara si vinde, fapt ce aduce atingere increderii in sistemul judiciar.
"Nu trebuie ignorat ca cei doi inculpati au inteles sa urmareasca obtinerea unor foloase substantiale de pe urma persoanelor interesate sa rezolve pe cai ilicite anumite probleme judiciare. O astfel de optica, in care «dreptatea» si de ce nu, fata de specificul cauzelor ce constituiau finalitatea demersurilor ilicite facute, «libertatea» au devenit o marfa ce se poate cumpara si vinde, apare ca inadmisibila, valorile sociale atinse fiind multiple, cea mai importanta, in opinia judecatorului, fiind lezarea increderii in sistemul judiciar si in autoritatea judecatoreasca in conditiile in care, prin presupusele actiuni intreprinse, inculpatii au acreditat ideea ca justitia este la discretia influentelor lor, gata sa abdice de la atributele si increderea de care trebuie sa se bucure intr-o societatea democratica, se arata in motivarea judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, care in 20 iunie a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor doi.
Potrivit documentului citat, toate persoanele implicate in acest dosar dau dovada de "mentalitati gresite", "o perceptie eronata si periculoasa" asupra actului de justitie si asupra organelor implicate.
"Faptele, presupus savarsite de inculpati, sunt de natura sa provoace o puternica rezonanta in cadrul societatii; in consecinta, lipsa unei reactii prompte a sistemului judiciar si lasarea inculpatilor in libertate la momentul procesual de fata ar induce perturbari grave ale disciplinei publice, ale respectului fata de lege, stimuland temerea colectiva ca justitia nu este eficienta impotriva unor fapte deosebit de periculoase - generand astfel un sentiment acut de insecuritate", a precizat judecatorul in motivare. Mediafax.ro

judecatorul sistemul judiciar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1004 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031352 (s)