News Flash:

Invitație la Festivalul culinar

Pe data de 27 aprilie, la Otelec, are loc Concursul internațional de gastronomie

23 Aprilie 2024
136 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro


Asociația Òtelek Magyarul Magyarokèrt va organiza un Concurs Internațional de Gastronomie la Otelec, pe data de 27 aprilie 2024. Din Titel, Serbia - punctul unde Bega se varsă în Tisa către Dunăre - o echipă de bucătari sârbi va călători la Otelec cu vaporul pentru a participa la acest concurs internațional de gastronomie din localitate.

Evenimentul are o tradiție de peste nouă ani și va avea loc pe terenul de lângă Portul Otelec. Prin atragerea participanților străini pe calea apei, concursul devine primul eveniment gastronomic local care întărește statutul localității Otelec ca destinație de turism cultural durabil.

În colaborare cu Societatea de Transport Public Timișoara, Primăria Comunei Otelec va pune la dispoziția locuitorilor din Timișoara un vaporetto care va pleca din oraș sâmbătă, 27 aprilie, la ora 8:30 de la stația de la Catedrala Mitropolitană și se va întoarce din Otelec la ora 17:00.

Pentru cei care doresc să rămână mai mult timp la festivalul gastronomic, va fi disponibil și un autobuz care va pleca din Otelec spre Timișoara la ora 20:00.

Concursul internațional de gastronomie este organizat în localitate de către Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért și va aduce în acest an pe malurile Begăi din Otelec 16 echipe din România, Serbia și Ungaria.


“Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Pentru că bucătăria maghiară înseamnă mai mult decât gulaș”, precizează Ștefan Kozma, președintele asociației.

Acesta nu va fi un concurs obișnuit, deoarece juriul va evalua nu numai gustul mâncărurilor, ci și modul în care este pregătită rețeta, nivelul de igienă la locul de preparare și chiar atmosfera din echipă.

“Este un eveniment pentru promovarea culturii și gastronomiei locale, dar și a comunității. Concursul va începe la ora 9,00, cu pregătirea echipelor și va dura până la ora 13:00, când are loc jurizarea. După concurs, toți oamenii pot degusta felurile de mâncare pregătite”, mai spune Ștefan Kozma.


Prin urmare, sâmbătă, 27 aprilie, puteți să vă bucurați de o premieră: luați vaporașul din Timișoara, savurați peisajele naturii de-a lungul malurilor Begăi până la Otelec, debarcați, vizitați Muzeul Satului din Otelec, explorați Galeria de Design Contemporan LUN din Iohanisfeld și reveniți pentru o masă delicioasă la Otelec, a transmis Silvia Fechete, primărița comunei Otelec.

“Vor fi gulaș, ciorbă de pește, kurtos kolacs, prăjituri de casă, pălincă și multe altele, inclusiv un moment muzical susținut de invitatul special Szarvas Lajos”, spun organizatorii.

Biletul pentru călătoria cu vaporetto costă 40 de lei dus-întors. Pentru mai multe informații despre desfășurarea evenimentului, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0745 812 300.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005382 (s)