News Flash:

Patru cazuri de gripa la Spitalul Judetean Deva

27 Ianuarie 2017
980 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz
Patru persoane din judetul Hunedoara sunt internate la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, cu suspiciune de gripa, pentru una dintre acestea existand deja confirmarea prin analize de laborator ca a fost infectata cu virusul gripal. 
In cazul celorlalti trei bolnavi, au fost recoltate probe biologice si au fost trimise la analize de laborator in vederea confirmarii primului diagnostic. 
"Sunt patru persoane de varsta adulta care sunt internate in spital. Pentru unul dintre bolnavi avem confirmarea ca sufera de gripa" , a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birau. 
In ceea ce priveste infectiile acute respiratorii, datele statistice ale DSP Hunedoara arata o scadere a numarului de bolnavi cu 28%, comparativ cu saptamana trecuta, in evidentele medicilor de familie fiind consemnate 1.030 de cazuri. 
O reducere cu 30% este inregistrata si in ceea ce priveste numarul persoanelor bolnave de pneumonie, numarul cazurilor raportate saptamana aceasta fiind de 430, fata de 617 saptamana trecuta. 
Medicii de familie din judetul Hunedoara au epuizat toate cele 10.600 de doze gratuite de vaccin antigripal pe care le-au primit de la Ministerul Sanatatii. De aceea, DSP Hunedoara a solicitat o suplimentare a numarului de vaccinuri cu inca 5.000 de doze. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004674 (s)