News Flash:

Panica la Guvern? INCASARI SLABE la bugetul de stat, fata de anul trecut. Ministrul Finantelor, chemat la ordin de premierul Grindeanu

3 Martie 2017
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Primul ministru, Sorin Grindeanu, se intalneste vineri dimineata cu ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan si cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Nicolae Stan pentru a discuta despre colectarea taxelor si impozitelor.
Discutiile se vor axa pe colectarea la buget a taxelor si impozitelor. Conform ultimelor date publicate recent de Ministerul Finantelor, veniturile la bugetul general consolidat au scazut cu 5,7% in ianuarie 2017 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, veniturile bugetului general consolidat, in suma de 19,2 miliarde de lei, reprezentand 2,4% din PIB, au fost cu 5,7% mai mici, in termeni nominali, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai mare reducere a fost inregistrata la incasarile din TVA, care au scazut cu 24,8%.
Pe de alta parte, cheltuielile au crescut cu 3,5%.
Dragos Anastasiu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana a aratat, intr-o declaratie pentru MEDIAFAX, ca aceste date pot indica o scadere a gradului de incredere a conumatorilor fata de evolutia tarii: “Daca excludem o eventuala sincopa la colectare si presupunem ca la acest capitol nu s-a schimbat nimic semnificativ, interpretarea noastra este urmatoarea: dincolo de scaderea cu 1% a TVA-ului in ianuarie 2017 si de eliminarea supracccizei la combustibil si a taxei pe stalp, avem de-a face cu o scadere accentuata a cresterii consumului fata de anul precedent, lucru care s-a facut deja simtit in ultimile doua luni ale anului trecut. Asta in paralel cu cresterea veniturilor populatiei ceea ce a dus la cresteri de incasari pe zona contributiilor sociale si a impozitului pe venit. O posibila cauza a acestui tip de comportament poate avea de-a face cu gradul de incredere al consumatorului fata de evolutia generala a Romaniei”.
Mediafax.ro

dragos anastasiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006250 (s)