News Flash:

Palmieri noi in centrul Timisoarei

11 Iulie 2014
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
In centrul Timisoarei, pe bulevardul I.C. Bratianu, au aparut palmieri noi, mai mari si mai verzi decat cei care erau inainte. Operatiunea de inlocuire a arborilor exotici a avut loc in cursul zilei de joi, reprezentantii societatii Horticultura explicand ca vechii palmieri au fost afectati de ploi si furtuni si trebuie sa intre… in „refacere”.
Primarul Nicolae Robu anunta, in vara anului trecut, ca au fost achizitionati 40 de palmieri pentru a infrumuseta doua bulevarde din zona centrala a orasului. Cand a dat frigul, ghivecele cu palmieri au fost scoase din pamant, arborii exotici au stat peste iarna la Horticultura, iar anul acesta, in aprilie, au reaparut pe strazi. Unii timisoreni au sesizat inca de atunci faptul ca n-ar fi aceiasi palmieri de anul trecut, pentru ca arborii care au aparut pe strazi in primavara pareau a fi mai mici, si nu s-au inselat.
Directorul societatii Horticultura, Andrei Dragila, spune ca plamierii… se schimba prin rotatie. O astfel de operatiune a avut loc si joi, cand unii dintre ei, mai ofiliti, au fost inlocuiti de muncitorii societatii cu altii mai vigurosi.
„Noi, conform contractului pe care il avem cu primaria, trebuie sa asiguram garantia de buna executie. Materialul a suferit din cauza ploilor. Palmierii se retrag prin rotatie, se schimba amestecul de pamant, se pune fertilizant, se refac si cand se refac reintra in circuit. Ii ducem in baza de productie si ii refacem… Au fost ploi, furtuni, a plouat in nestire din mai. In jur de 14 bucati au fost inlocuite acum. E normal, am un caiet de sarcini, trebuie sa respectam buna executie a materialului, prin rotatie ii schimbam tot timpul, ca sa eliminam sa nu se usuce. Avem o cantitate pe care o rotim permanent. Noi nu vindem numai la primarie, am luat mai multa cantitate, nu 40 de palmieri am luat in total… Noi avem mai multi palmieri achizitionati, ii tinem ca rezerva de material”, a explicat directorul de la Horticultura, Andrei Dragila, precizand ca nu se plateste in plus pentru noii arbori, operatiunea desfasurandu-se conform contractului incheiat cu municipalitatea, scrie Tion.ro.
Reprezentantul societatii nu a putut spune cati palmieri sunt de fapt la ora actuala in serele de la Horticultura. In aceste conditii, nu se stie cati nu s-au ”refacut” dupa tratamentul aplicat…

andrei dragila horticultura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026998 (s)