News Flash:

Ce gresesc parintii atunci cand aleg numele bebelusului

3 Februarie 2018
980 Vizualizari | 0 Comentarii
bebe

Sa gasesti numele ideal pentru un copil nu e deloc usor. De aceea, vrem sa va intindem o mana de ajutor si sa va aratam care sunt capcanele de care ar fi bine sa va feriti.

Regula nr. 1

Prenumele trebuie sa se potriveasca cu numele de familie. Evita cacofoniile sau repetitiile: Cosmin Minulescu – min-min sau Ion Ionescu, sau Calin Mihalca– Mihalca Calin. Trebuie sa aiba o sonoritate placuta indiferent daca pronunti mai intai numele, apoi prenumele, sau invers.

Regula nr. 2

Fara initiale stanjenitoare. Corina Andreea Costache pare un nume dragut, asta doar pana cand observi ce acronim formeaza initialele… “Nu m-am gandit deloc la monograme cand i-am pus numele fetitei mele”, spune o mama. “Acum, fiica mea are 11 ani si monograma ei este LSD…”, adauga ea.

Regula nr. 3

Alege un nume usor de pronuntat. De exemplu, Mayra e un nume frumos si exotic, de care fetita ta o sa fie mandra cand va creste, dar exista riscul sa se plictiseasca la un moment dat sa-i corecteze pe cei din jurul ei “Ma cheama Mayra cu y, nu Maria!”. La fel si Eolande (de origine celtica, inseamna “floare violeta” ) sau Makeeda (origine africana, inseamna “acea frumoasa” ) – suna bine, recunoastem, dar sunt greu de pronuntat.

Regula nr. 4

Sa nu fie un nume mult prea popular. Nu ne referim doar la nume precum Andrei, Andreea sau Maria, ci si la nume mai exotice, dar care sunt “pe val” la un moment dat. “Nu vroiam pentru copilul meu un nume din top 10 cele mai populare nume, dar am taiat de pe lista si numele Pandora, care ne placea si mie si sotului, dupa nebunia din jurul filmului “Avatar”. Cred ca mii de parinti au pus fetitelor lor numele Pandora in 2010”, povesteste o mamica.


numele prenumele cosmin minulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005484 (s)