News Flash:

Otetul de mere are multe beneficii, dar numai in cantitati mici

16 August 2017
959 Vizualizari | 0 Comentarii
otetul de mere
Otetul de mere este utilizat de secole in curele de slabire, chiar daca stiinta moderna nu a demonstrat (inca) efectele benefice ale acestuia in aceasta directie. Totusi, este in continuare inclus cu devotament in regimurile de slabit.

Medicii avertizeaza insa ca trebuie sa avem grija la cantitati. Otetul de mere are multe beneficii, dar in cantitati mici. Daca in dorinta de a slabi sau de a ne cobori glicemia consumam zilnic mai mult de cateva linguri, riscam sa ne provocam probleme de sanatate.

Otetul de mere are un caracter puternic acid, motiv pentru care in cantitati mari ataca smaltul dintilor, poate irita mucoasa bucala sau esofagul si poate duce pana la scaderea densitatii osoase si deficit de potasiu.

Nici in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului, lucrurile nu sunt clare. Studiile au aratat pana acum un efect benefic doar in cazul soriceilor de laborator, dar nu exista dovezi ca otetul de mere ar fi la fel de eficient si in tratarea oamenilor.

Pe de alta parte, mai multe studii au aratat beneficiile pe care otetul de mere le aduce diabeticilor. Persoanele cu diabet de tip 2 care consumau doua linguri de otet de mere inainte de culcare consemnau o scadere a glicemiei dimineata cu pana la 6%.

De asemenea, nu pot fi contestate beneficiile otetului de mere cand vine vorba de ten. Multe persoane cu probleme de piele folosesc otetul de mere cu succes in tratarea acestora. Este eficient in ameliorarea eczemelor, a tenului uscat, a intepaturilor de insecte si chiar a psoriazisului.

Ungeti cu putin otet de mere o muscatura de tantar si in scurt timp mancarimea o sa dispara.

otetul de mere

Otetul de mere este foarte util si in tratarea gatului rosu si inflamat. Combinati un sfert de cana de otet de mere cu apa calda si faceti gargara. O sa va simtiti mult mai bine. Totodata, multi spun ca gargara cu un mix de otet de mere si apa poate improspata respiratia.

Nu uitati ca otetul de mere este un excelent remediu pentru parul gras, uscat sau despicat. Folositi-l precum un balsam de par, dar evitati contactul cu ochii.

Otetul de mere mai poate combate refluxul gastro-esofagian, dar si indigestia si problemele digestive provocate de bacterii. O lingura de otet de mere pe zi trateaza refluxul de acid si un mix de apa sau suc de mere cu otet poate calma spasmele intestestinale si episoadele de diaree.

Desi nu exista un ghid oficial pentru cum si cat otet de mere putem lua in scop terapeutic, majoritatea leacurilor implica pana la 2 linguri combinate cu apa sau suc de fructe. Otetul de mere este recomandat dimineata sau inainte de mese (pentru a impiedica indigestia).

sursa: nutritie.bio.ro

slabire slabit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005476 (s)