News Flash:

Operatie dificila realizata la Timisoara. O femeie cu doua tumori la gat a primit o noua sansa la viata

25 Martie 2014
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
Specialiști din Belgrad și Timișoara au operat la finele săptămanii trecute, în premieră, o femeie cu două tumori la nivelul gatului. Intervenția a fost un succes.
 
O craioveancă de 54 de ani, care avea două tumori la nivelul gatului, a primit la Timişoara şansa la o viaţă normală. Medicii specialişti din cadrul Spitalului Judeţean, alături de un microchirurg din Belgrad, au îndepărtat cu succes una din tumori, urmand ca a doua să fie îndepărtată peste două săptămani. ”A fost vorba de o intervenție chirurgicală de mare complexitate. Este vorba despre o pacientă în varstă de 54 de ani cu o boală rară  - tumoră glomică bilaterală (două tumori localizate la nivelul gatului, bilateral, de mari dimensiuni și extrem de bine vascularizate, aflate în imediata vecinătate a esofagului și a unor vase de sange și nervi de importantă vitală”, au explicat medicii timișoreni.  
Oprica Geaburu a aflat în vara anului trecut că are două tumori la nivelul gatului
Tumorile erau puternic vascularizate și creșteau, stranguland în același timp vasele sangvine din jur. Medicii de la Timişoara şi-au făcut griji  tocmai din cauza pierderilor masive de sange. De obicei, astfel de tumori se extirpă cand au un centimetru diametru. Pacienta din Craiova a ajuns la spital cu tumori de cinci, respectiv șase centimetri diametru. Operația a fost realizată de către o echipă formată din prof. Mihai Ionac, dr. Georgel Țăranu și dr. Claudiu Neamțu (anestezist), în colaborare cu prof. Lazar Davidovic, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară și Endovasculară din cadrul Serbian Clinical Centar Belgrad. ”Prezența distinsului oaspete marchează începutul unei colaborări cu o clinică cu tradiție și cu o mare experiență în domeniul afecțiunilor cardiovasculare, experiență recunoscută și pe plan internațional, dovadă fiind faptul că prof. Davidovic ocupă la ora actuală poziția de vicepreședinte al Societății Europene de Chirurgie Cardiovasculară”, a explicat dr. Mihai Ionac.  EVZ.ro 

oprica geaburu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031663 (s)