News Flash:

OFICIAL: Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru functia de premier. Nominalizarea a venit din partea lui Liviu Dragnea si a fost singurul membru PSD care a acceptat

26 Iunie 2017
898 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose3
Conducerea social-democratilor decide prin vot cine va fi propunerea de premier cu care coalitia PSD-ALDE va merge la consultarile de la Cotroceni. Liviu Dragnea a anuntat inainte de a intra in sedinta CEx PSD ca in momentul de fata coalitia de guvernare are 5-6 variante pentru functia de premier. Cu toate acestea, Liviu Dragnea l-a propus pe Mihai Tudose, ministrul Economiei in Cabinetul Grindeanu, singurul care ar fi acceptat nominalizarea.
UPDATE 12.30: Cine este Mihai Tudose, fost ministru al Economiei, varianta propusa de Liviu Dragnea pentru functia de premier
Mihai Tudose, propus de Liviu Dragnea pentru functia de premier, a fost ministru al Economiei in guvernul Grindeanu si Ponta.
Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit in 1995 Facultatea de stiinte juridice si administrative din cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”.
Tudose a absolvit un curs post-universitar in domeniul securitatii nationale la Colegiul Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, in 2006. In acelasi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul National de Aparare – Bucuresti.
In 2010, Tudose a obtinut diploma de Doctor in domeniul Stiinte Militare si Informatii, la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”, Serviciul Roman de Informatii. Lucrarea s-a intitulat „Protectia infrastructurile critice”. Un an mai tarziu era lector universitar in cadrul aceleasi institutii, iar in 2013 ocupa postul de conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteaza”, SRI.
Mihai Tudose a cerut, in 2016, retragerea titlului de doctor, in urma acuzatiilor de plagiat.
Ministrul propus a absolvit doua programe de master. Masterul „Turismul in contextul dezvoltarii regionale durabile” a fost realizat la distanta la Facultatea de management, inginerie economica in agricultura si dezvoltare rurala, Universitatea de stiinte agronomice si medicina veterinara Bucuresti, iar programul de master de „Politici Economice Europene” a fost absolvit la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative – Bucuresti.
Mihai Tudose si-a completat studiile cu un curs de specializare in „Analiza si rezolvarea conflictelor armate", la Georgetown University, din Statele Unite, in colaborare cu Colegiul National de Aparare.
Potrivit CV-ului, Mihai Tudose este presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor; comisie pe care a mai condus-o in perioada 2004-2014, iar din 2000 pana in 2004 a fost membru.
In perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comertului si Turismului, in guvernul Ponta.
Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Braila la alegerile parlamentare din 2016.
Ministrul propus a fost presedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Elena si este din 2012 presedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federala Germania.
Tudose a ocupat mai multe functii in PSD in ultimii 25 de ani. Acesta este membru in FDSN din 1992. Din 1994 pana in prezent este membru in Consiliul National PSD.
In perioada 2004-2008, Tudose a fost presedintele organizatiei PSD din municipiul Braila, iar din 2014 pana in 2015 a fost presedinte al Organizatiei Judetene PSD Braila. Din 2015 pana in prezent este vicepresedinte PSD National.
Potrivit declaratiei de avere, deputatul detine un apartament in municipiul Braila, doua autoturisme Mercedes si o colectie filatelica estimata la 30.000 de euro.
UPDATE 11.40: Mihai Tudose, ministrul Economiei - propunerea lui Dragnea in sedinta CEx pentru premier
Presedintele PSD, Liviu Dragnea l-a propus pe Mihai Tudose, ministrul Economiei in Cabinetul Grindeanu, ca varianta de premier cu care PSD si ALDE sa mearga la consultarile de la Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
Potrivit surselor citate, presedintele PSD a propus un singur nume in sedinta. Este vorba despre ministrul Economiei din Guvernul Grindeanu, Mihai Tudose.
Toti ceilalti care ar fi fost variante pentru functia de premier- Olguta Vasilescu, Carmen Dan, Mihai Fifor, Adrian Tutuianu si Marcel Ciolacu- au refuzat nominalizarea.
Drept urmare, in sedinta Comitetului Executiv al PSD se va da un singur vot, pentru sustinerea lui Mihai Tudose, au mai declarat surse politice.
UPDATE 10.20: Anterior sedintei Comitetului Executiv, Liviu Dragnea a anuntat ca in momentul de fata coalitia de guvernare are 5-6 variante pentru premier, iar Carmen Dan este una dintre acestea.
”Am avut si ieri si zilele trecute discutii cu aproape toti presedintii de organizatii, cu o serie de parlamentari, cu o serie de colegi din tara si au reiesit 5-6 variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseara, azi-noapte si azi dimineata cu fiecare dintre ei, si impreuna, si se degajeaza o solutie pe care o sa vreau sa o propun in CExN. Si cei care au reiesit din discutiile cu presedintii de organizatii vor vorbi si ei”, a spus Dragnea luni, inainte de CExN.
CExN al PSD s-a reunit luni dimineata pentru a decide, prin vot, asupra propunerii de premier cu care va merge la consultarile de la Cotroceni. Potrivit unor surse, duminica, Florin Georgescu ar fi refuzat oferta liderului PSD, Liviu Dragnea, in acest sens.
Surse din conducerea PSD sun ca Dragnea ar fi avut in intentie, la sfarsitul saptamanii trecute, sa mearga in CExN cu doua propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, si a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor. Dar lucrurile s-au precipitat duminica, in conditiile in care Georgescu a declinat oferta lui Dragnea.
Vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anuntat astfel la Antena 3 ca a avut o discutie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus ca nu-si doreste sa fie premier, avand si „ceva probleme de sanatate”.
„Domnia sa este tentat sa ramana la banca, nu sa vina la guvernare. Cred ca ar fi o solutie foarte buna, are experienta guvernarii. Mi-a spus ca are si ceva probleme de sanatate, dar prefera sa ramana la banca. Eu zic ca poate, insistand, reusim sa-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.
Surse din conducerea PSD au precizat pentru MEDIAFAX ca, in conditiile retragerii lui Georgescu, PSD nu avea duminica seara „nimic stabilit inca” in ceea ce priveste o propunere de premier.
Cu toate acestea, potrivit unor surse, pe lista scurta a lui Dragnea se afla urmatoarele nume: Mihai Fifor, Viorica Dancila, Lia Olguta Vasilescu - vehiculate din cursul saptamanii trecute, dar si Mihai Tudose si Adrian Tutuianu, ultimele doua nume fiind vehiculate duminica seara, intr-o declaratie facuta de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, la Antena 3.
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, saptamana trecuta, imediat dupa demiterea, prin motiune de cenzura, a Guvernului Grindeanu, ca are patru variante de premier ”si domni si doamne, din partid”.
Liderul PSD a explicat, la acel moment, ca va avansa mai multe variante de premier, care sa fie supuse votului CExN, el adaugand: "Si acum simt usturimea de la o singura varianta".
CExN al PSD se va reuni la ora 10.30, la Palatul Parlamentului. La ora 13.00 este programata o sedinta a grupurilor parlamentare, iar la ora 15.00 o delegatie formata din 5 social-democrati va merge la consultarile de la Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, privind formarea noului Guvern. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005999 (s)