News Flash:

Obreja, ultimul cuvant în "Gala Bute": Mi s-au cerut denunturi impotriva lui Udrea si a lui Basescu

10 Mai 2018
1469 Vizualizari | 0 Comentarii
rudel obreja

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box si inculpat in dosarul Gala Bute, a declarat, miercuri, la ICCJ, la ultimul termen din dosarul Gala Bute, ca i s-au cerut denunturi impotriva Elenei Udrea si a lui Traian Basescu. Judecatorii se vor pronunta definitiv pe 23 mai.
"Udrea e antipatica azi pentru ca are posete scumpe si ca a facut ce a facut. Asocierea cu ea nu imi face bine. (..) Ce ar fi fost daca eu as fi recunoscut vina? Mai aveam dosar daca eu spuneam ca da, asa este?
Mai eram azi in poveste? Au fost patru modalitati prin care mi s-au cerut denunturi impotriva lui Udrea si a lui Basescu. Mi s a spus clar: da-o pe Udrea si scapi", a declarat Rudel Obreja.

Regret implicarea mea. Spun ca nu am stiut nimic despre ce reprezenta suma de bani. Nu am avut elemente care sa ma duca la concluzia ca reprezinta luare de mita. Am fost absolut convins ca Stefan Lungu mi-i datoreaza, a spus Tudor Breazu.


"Dupa ce am pierdut familia, asa cum era eam am aflat ca fata mea va pleca mii de kilometri distanta. Cand faci o prostie, e facuta. Nu puteam sa repar. Era imposibil. Traiam cu frica, cu iluzia faptului ca am reusit sa ajut un prieten, Adrian Gardean, care a reusit sa ma convinga sa ii fac cunostinta cu Elena Udrea", le-a spus judecatorilor Stefan Lungu.

Ana-Maria Topoliceanu si-a sustinut, plangand, retragerea apelului: "Regret ca nu mi-am dat demisia. Regret ca am acceptat sa primesc niste bani pe care nu i-am cerut si pe care i-am dat mai departe. (..) Nu imi pare rau ca am spus adevarul. Nu am beneficiat de reducerea pedepsei. (..) Instanta mi-a dat trei ani cu suspendar, pe care eu o consider corecta".

"Regret ca m-am abatut de la conduita mea. Regret ca am ascultat ordine care nu erau la locul lor. Nu mai pot da timpul inapoi. Sper ca veti tine cont ca mi-am recunoscut vina si ca nu am avut nimic de ascuns", a spus Gheorghe Nastasia

"Despre acest eveniment sportiv deosebit am aflat prima oara in sedinta de guvern din ianuarie 2011. Apoi, la solicitarea premierului am mers la minister, am vorbit cu directorul de cabinet sa sponsorizam evenimentul respectand conditiile unei sponsorizari. S-a facut sedinta la minister unde directori au fost chemati", a spus in fata instantei fostul ministru Ion Ariton.

Instanta suprema a stabilit pronuntarea in dosarul Gala Bute pentru 23 mai. Sentinta pe care o vor dispune magistratii va fi una definitiva.

Unul dintre avocatii Elenei Udrea, Veronel Radulescu, a cerut, miercuri, la ultimul termen din dosarul Gala Bute, eliminarea probelor obtinute cu ajutorul SRI, mentionand ca acestea sunt nelegale. Aparatorul a solicitat rejudecarea dosarului.

"Am primit ieri raspunsul pe care l-a formulat DNA in legatura cu activitatile desfasurate impreuna cu SRI. Referitor la ce a invederat DNA privitor la faptul ca a beneficiat de sprijin de la SRI, apreciem ca justificarea oferita de organul de urmarire penala pentru a justifica administrarea probelor nu poate fi primita. (...) Prevederile la care fac referire autorii exceptiei au atributii exclusiv in domeniul sigurantei nationale, neavand atributii de cercetare penala. (..)Conform deciziei CCR, probele organelor de urmarire penala sunt nelegale. Probele obtinute in mod nelegal nu pot fi folosite in procesul penal. Solutia juridica reglementata de Curte e obligatoriu a fi luata in considerare in aceasta cauza. Solutia e retrimiterea cauzei la instanta de fond pentru a se discuta incidenta probelor efectuate impreuna cu SRI", a spus, in sala de judecata, avocatul Veronel Radulescu.

DNA a raspuns solicitarii instantei supreme referitoare la implicarea SRI in dosarul Gala Bute, mentionand ca, pe parcursul urmaririi penale, a cerut SRI sprijin pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere,o expertiza si declasificarea unor interceptari pe mandate de siguranta nationala

In dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnata, in prima instanta, in martie 2017, la sase ani de inchisoare pentru mai multe fapte. In acelasi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Nationale de Investitii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare. Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la luare de mita, Dragos Botoroaga la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce fostul secretar general in MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanta suprema la patru ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita, cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si trei ani pentru inca o infractiune de evaziune fiscala, instanta contopind pedepsele si dispunand o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare.

Pe de alta parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infractiunile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosirea influentei.

Miercuri, la ultimul termen din dosarul Gala Bute, procurorul de caz a cerut instantei pedepse majorate si condamnare cu executare pentru cei care au primit pedepse cu suspendare pe fond. Elena Udrea a fost condamnata, in prima instanta, la 6 ani de inchisoare.


rudel obreja box gala bute
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008350 (s)