News Flash:

Obiceiuri de nunta ciudate de pe glob. Ce fac mirele si mireasa inainte si dupa marele eveniment

6 Octombrie 2015
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
nunta glob
Indiferent de tara, de religie sau de cultura, oamenii s-au casatorit din cele mai vechi timpuri. Doar ca in unele locuri, obiceiurile de nunta sunt foarte ciudate...

Fiind obisnuita cu nuntile romanesti, probabil vei fi surprinsa sa afli cat de diferite pot fi acestea in alte tari. Chiar daca ceremonia in sine este destul de asemanatoare, in unele locuri exista tot felul de obiceiuri, cel putin diferite.

Imagineaza-ti cum cele mai dezgustatoare lucruri din lume ar fi aruncate pe tine. Nu suna prea placut, nu-i asa? In Scotia, inainte de nunta, pe mireasa sunt aruncate tot felul de lucruri de acest gen... ca apoi aceasta sa fie legata de un copac.

Scopul acestei traditii in care femeia este umilita este pentru a vedea daca se descurca cu orice. Daca trece testul, inseamna ca se poate descurca si cu o casnicie. Din motive necunoscute de noi, barbatii nu trebuie sa treaca prin asta...

De multe ori inainte de nunta mireasa se poate simti coplesita si va incepe sa planga. La fel si mama ei, care este emotionata. Acest lucru este cat se poate de normal, insa in China este un adevarat obicei. Astfel, cu o luna inainte de nunta, viitoarea mireasa trebuie sa planga zilnic timp de o ora. Dupa zece zile, mama ei i se alatura, iar dupa inca zece zile, si bunica face acelasi lucru. Explicatia? Aceasta ar trebui sa fie o exprimare a bucuriei, pentru ca femeile plang pe diferite tonuri, asemanandu-se cu un cantec.

Nu stim cine a inventat urmatoarea traditie, dar ne bucuram ca nu traim in Fiji!Barbatul nu numai ca trebuie sa ceara mana fetei de la tatal acesteia, ci trebuie sa ii aduca si un dinte de balena. Da, ai citit bine, un dinte de balena!

Suedezii sunt un popor foarte pupacios, sau cel putin asta reiese din obiceiul lor de nunta, scrie miresici.ro. De fiecare data cand mirele sau mireasa se ridica de la masa pentru a merge la toaleta, partenerul este sarutat de invitati. Ne intrebam cati miri se abtin doar pentru ca proaspata sotie sa nu fie sarutata de toti barbatii de la masa, de nenumarate ori?

Iti pare rau ca nu locuiesti in Franta? Noi credem ca e mai bine. Dupa ce nunta s-a terminat, invitatii strangeau intr-un vas de toaleta tot ce ramanea pe masa pentru a fi aruncat la gunoi, ca apoi mirele si mireasa sa bea din el. In zilele noastre, gunoiul este inlocuit cu ciocolata fina, insa, din pacate, vasul de toaleta ramane prezent.

In Mongolia exista un obicei foarte brutal si sangeros. Daca subiecte de acest gen te dezgusta, mai bine sari la paragraful urmator. Inainte de a stabili o zi pentru nunta, cuplul trebuie sa ucida un pui de gaina tinand impreuna mana pe cutit. Insa nu aici se termina povestea. In continuare, ei trebuie sa verifice ficatul acestuia si doar daca arata bine au dreptul de a stabili o zi pentru nunta. Te intrebi ce se intampla daca ficatul nu arata bine? Cei doi trebuie sa ia procesul de la capat pana cand gasesc un organ potrivit.

In unele parti din India, mirele este obligat sa se descalte inainte de a se apropia de altar. Imediat dupa, toate rudele miresei vor incerca sa fure pantofii, in timp ce rudele barbatului au obligatia de a-l proteja. Daca pantofii ajung la familia miresei, ei pot fi pastrati pana cand este platita o rascumparare. Nu prea intelegem ce rost are aceasta traditie, in special pentru ca mirele poate sa aduca o pereche de pantofi de schimb. Dar hei, cine suntem noi sa judecam?

In unele sate din Africa, o femeie in varsta trebuie sa petreaca seara in dormitorul cuplului pentru a invata mireasa... ce trebuie sa faca. In general este vorba de o simpla femeie batrana, dar uneori poate fi chiar propria mama. Si cand te gandesti ca noi ne plangem daca parintii se implica prea mult in organizarea nuntii.

Iar daca te intrebi ce are femeia din poza pe fata, afla ca aceasta este o traditieveche bulgareasca, in care mireasa este vopsita pe fata si poarta paiete si flori de hartie.

 


barbatul te dezgusta un organ veche bulgareasca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)