News Flash:

Hackerul "Guccifer" a fost prins la Arad

22 Ianuarie 2014
1422 Vizualizari | 0 Comentarii

Hackerul "Guccifer" a fost prins miercuri, de procurorii DIICOT, în urma unei perchezitii în judetul Arad, acesta fiind suspectat ca a spart conturile de email ale unor persoane publice, printre care si pe cel al directorului SRI George Maior.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala , împreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, au perchezitionat, miercuri, locuinta lui Marcel Lazar Lehel, din judetul Arad.

 

"În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în cursul anului 2013, în baza unei rezolutii infractionale unice, învinuitul L.M.L a accesat în mod repetat si fara drept, prin încalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail apartinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidentiale aflate în posta electronica, dupa care a schimbat parolele de autentificare, restrictionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în posta electronica", se arata într-un comunicat de presa al DIICOT.

 

Hackerul "Guccifer" a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

 

"Ulterior, învinuitul a divulgat continutul corespondentei catre public, actiuni frauduloase savârsite în scopul lezarii intimitatii în mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor în cauza", a precizat DIICOT.

 

Barbatul a fost condamnat definitiv pentru fapte similare, fiind în stare de recidiva postcondamnatorie, potrivit sursei citate.

 

Anchetatorii români au cooperat în aceasta cauza cu autoritati din Statele Unite ale Americii.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informatii si Directia Operatiuni Speciale.

 

Marcel Lazar Lehel, care folosea pseudonimele "Guccifer" si "Micul fum", ar fi accesat conturile de e-mail si de facebook ale unor persoane publice, printre care directorul SRI George Maior, Colin Powell, membri ai familiilor Bush si Rockefeller si oficiali ai administratiei Obama.

 

În 8 februarie 2012, hackerul "Micul fum" a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

Marcel Lazar Lehel ar fi accesat ilegal conturile de e-mail si pe cele de pe platforma de socializare facebook apartinând unor angajati ai unui trust media si unor persoane publice, iar ulterior a facut publice discutii private si fotografii ale acestora.

 

În 19 august 2011, Marcel Lazar Lehel, în vârsta de 40 de ani, a fost retinut, pentru comiterea a 25 de infractiuni de acces fara drept la sisteme informatice, 25 de infractiuni de modificare fara drept si restrictionarea accesului la date informatice, 25 de infractiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si 15 infractiuni de violarea secretului corespondentei.

 

Barbatul este acuzat ca, în perioada octombrie 2010 - iulie 2011, a accesat fara drept, prin încalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail si conturile aferente platformei de socializare Facebook, apartinând lui Dragos Mostenescu, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivanescu, Rona Hartner, Iliviu Lesu, Daniela Aciu, Irina Reisler Capitanu, Violeta Babliuc, Monica Barbu, Lenuta Aciu, Simona Radulescu, Denisa Barboni, Bianca Dragusanu, Cristian Pulhac, Ada Milea, Organizatia de Tineret APDL, potrivit anchetatorilor.

 

Ca mod de operare, Lazar Lehel ar fi restrictionat accesul utilizatorilor de drept la sistemele informatice si a copiat în mod neautorizat informatiile, fotografiile si corespondenta privata stocate în cadrul conturilor partilor vatamate, au stabilit procurorii DIICOT.

 

Ulterior, el a divulgat continutul corespondentei catre public, prin intermediul retelei de socializare, postând pe conturile personale create special în acest scop - "Micul fum" si "Thevem Theven" informatii si date confidentiale, respectiv fotografii, mesaje electronice si alte discutii private purtate de catre partile vatamate pe conturile de socializare si aplicatiile de chat.

 

Printre cei afectati de actiunile lui "Guccifer" se afla si actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al presedintelui Richard Nixon, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Fortelor Aeriene, si presedintele MetLife (companie de asigurari).

 

Conform unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia si Rusia, scria Thesmokinggun.com.

 

Hackerul "Guccifer" a revendicat, în februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail apartinând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondenta de natura personala. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006309 (s)