Fructe, vanilie, gem si frisca - acest tort are toate ingredientele pentru a deveni preferatul familiei!
Portii: 6-8.
Timp de preparare: 60 minute.
Timp de coacere: 60 minute.
Dificultate: simpla.
Ingrediente
6 oua
250 g faina
250 g zahar pudra
1 portocala
1 plic esenta de vanilie (lichida)
gem de caise (sau ce ai prin casa)
500 g frisca lichida
3-4 linguri cu zahar pudra
3-4 plicuri cu zahar vanilat
Mod de preparare
1. Bate ouale cu zaharul pudra pana se albesc si volumul s-a dublat sau chiar triplat (intregul proces ar trebui sa dureze 35-40 de minute).
2. Cerne faina, adauga coaja si sucul de la portocala si amesteca usor.
3. Toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie si da-o la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit. Taie blatul dupa ce s-a racit.
4. Intre timp, bate cu mixerul frisca lichida, adauga zaharul si vanilia.
5. Monteaza tortul: blat, un strat de gem de caise (sau ce ai prin casa), frisca. Repeta operatia.
6. La final, imbraca acest tort cu fructe cu restul de frisca si decoreaza-l cu fulgi de ciocolata rasa, fructe proaspete sau din compot (bine scurse), "nasturei" din crema de ciocolata si alune. Ecuisine.ro
Comentarii (0)