News Flash:

Centru modern de studiu si recuperare terapeutica pentru copiii cu dizabilitati, inaugurat la Timisoara

30 Mai 2014
955 Vizualizari | 0 Comentarii
Centru modern pentru copiii cu dizabilitati inaugurat la Timisoara
60 de copii cu deficiente vor avea parte de conditii moderne de studiu si recuperare terapeutica dupa reabilitarea Centrului de zi pentru copiii cu dizabilitati „Podul Lung” din Timisoara. Locul era, pana de curand, degradat si prezenta un risc seismic ridicat.
Copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, care au fost diagnosticati cu sindrom Down, epilepsie, autism, deficiente auditive sau tulburari de comportament, vor avea parte de terapie in cadrul centrului din Timisoara. Modernizarile aduse cladirii sunt extrem de folositoare, spun parintii.
„Din punctul meu de vedere ma intereseaza liftul, pentru ca fetita mea este in carucior si nu poate sa urce scarile singura. Nici macar cu ajutor. Si atunci liftul, pentru mine, in contextual actual, este foarte important“, „Sunt multumita ca s-a facut si pentru ei, sportul, si bazinul… chiar sunt multumita pentru bazin, pentru ca ei ii place inotul, ii place foarte mult“, afirma parintii.
Centrul a fost dotat cu mobilier si aparatura pentru terapie specifica persoanelor cu diabilitati. Lucrari importante au fost facute si in consolidarea cladirii pentru ca risca sa se prabuseasca in cazul unui cutremur.
„Sunt lucrari complete de reabilitare. Inainte de acest proiect aveam o cladire ce gazduia tot serviciu social. Mai gazduia si Centrul Speranta si gradinita, cladire care a fost diagnosticata, pe anumite portiuni, cu risc seismic 0“, afirma Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.
Copiii sunt impartiti pe mai multe grupe, in functie de varsta si de situatia in care se gasesc. Astfel, terapeutii lucreaza separat cu cei mici.
„Al doilea modul de activitati reprezinta terapiile. Aici unde suntem in acest moment este clubul de dans. Se organizeaza in grupe de cate 7-8 copii. Sunt activitati recreative pentru copiii nostri“, precizeaza Amina Dragoescu, psiholog Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati „Podul Lung“.
Lucarile de reabilitare a centrului au inceput in anul 2013, iar pe perioada reparatiilor centrul a functionat in incinta Liceului Tehnic Azur. Reabilitarea centrului a fost facuta cu aproximativ 4 milioane de lei, fonduri europene. Copiii vor fi mutati in acest loc de saptamana viitoare. Digi24.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010429 (s)