News Flash:

o noua selectie de oferte pentru parcarea supraetajata din spatele magazinului Bega

10 Iunie 2014
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca la prima strigare n-a venit niciun investitor dispus sa ridice o parcare cu 500 de locuri in centrul Timisoarei in conditiile stabilite de autoritatea locala, reprezentantii primariei sunt hotarati sa reia procedurile. Va fi organizata o noua selectie de oferte pentru parcarea supraetajata din spatele magazinului Bega. Cel putin o conditie va fi modificata, pentru ca lucrurile sa fie mai atractive pentru investitori. Si daca tot nu vine niciunul, o ultima varianta este realizarea obiectivului cu bani de la bugetul local.
 
La inceputul acestei luni, www.tion.ro scria despre faptul ca selectia de oferte organizata de societatea Drumuri Municipale pentru noua parcare supraetajata din Piata Maresal Ferdinand Foch, din spatele centrului comercial Bega, a fost un esec.
Si asta, pentru ca nu au fost investitori interesati sa vina cu bani si sa se asocieze cu Societatea Drumuri Municipale (SDM) pentru construirea si exploatarea parcarii in conditiile impuse de autoritatea locala.
Terenul de peste 1.800 de metri patrati din spatele centrului comercial Bega a fost atribuit, prin hotarare de consiliu local, pe 49 de ani, catre Drumuri Municipale, aceasta societate urmand sa se asocieze cu un partener privat care sa ridice o parcare cu cel putin 500 de locuri pe amplasamentul respectiv. Ulterior, cei de la SDM au inceput sa caute un partener-investitor pentru o asociere in participatiune. S-a organizat o selectie de oferte pentru noua parcare supraetajata. Reprezentantii SDM spun ca au fost investitori care s-au interesat, dar n-a depus nimeni nicio oferta.
In ce conditii urma sa fie realizata noua parcare? Asociatul SDM urma sa vina cu banii pentru realizarea parcarii. Sa demonstreze, cu documente, ca ar avea disponibilitati banesti de 3 milioane de euro, sa garanteze ca poate duce la bun sfarsit investitia. S-au stabilit si niste conditii eliminatorii. Parcarea sa fie ridicata in 6 luni, sa aiba cel putin 500 de locuri, iar o parte, minim 20%, sa revina societatii Drumuri Municipale. Primaria urma sa primeasca in schimb 1% din veniturile rezultate din exploatare. O alta conditie viza tarifele: sa fie limitate superior la nivelul mediei tarifelor practicate in parcarile din zonele centrale ale celor mai apropiate trei orase ca numar de locuitori din Romania, fiind date ca exemple Clujul, Brasovul si Constanta.
Acum, procedurile vor fi reluate si va fi modificata cel putin o conditie, spune primarul Nicolae Robu.
„Lansam inca o data licitatia. Cred ca trebuie modificat ceva, probabil ca procentul de locuri care raman in gestiunea municipalitatii. Sa fie mai putine. De fapt, eu am spus de la inceput, peste tot in lume cand se fac astfel de lucruri, scopul municipalitatilor nu este sa faca profit, ci sa rezolve problema cetatenilor. Pana la urma, cu cat e mai mare cota parte retinuta de municipalitate, cu atat vor fi mai mari preturile practicate, pentru ca firmele isi fac un plan de afaceri, investitorii trebuie sa-si scoata investitia si sa scoata un profit, ca asta este ratiunea lor de a fi – trebuie sa faca profit. Daca tu le iei multi bani, ei sunt obligati sa puna tarife mai mari, altfel intra in faliment”, a declarat Robu.
Ce se va intampla daca nici a doua oara nu vor fi investitori interesati? „Perseveram, eu cred ca vor veni…”, spune primarul pentru Tion.ro.
Intrebat daca nu este o varianta realizarea parcarii cu bani de la bugetul local, avand in vedere situatia locurilor de parcare din zona centrala a Timisoarei si faptul ca unele strazi vor deveni pietonale dupa reabilitare, edilul a afirmat ca poate fi o solutie. Dar o ultima solutie.
„Si asta poate fi o varianta, dar mai insistam pe formula cu bani privati. Dar, daca nu vine nimeni, Timisoara trebuie sa-si rezolve problema parcarilor in zona centrala, cu atat mai mult cu cat centrul istoric va deveni pietonal. Dar n-as vrea sa recurgem imediat la bugetul local, pentru ca avem atat de multe de facut incat trebuie sa avem grija de bani”, a concluzionat Robu.

centrul timisoarei reprezentantii primariei bugetul local robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034894 (s)