News Flash:

Colterm ramane fara abonati. Tot mai multi timisoreni se debranseaza. Care sunt motivele

4 Iunie 2014
1449 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu facturile prea mari la incalzire, nu pretul gigacaloriei, ci faptul ca apa calda vine dupa lungi asteptari in fata robinetului si se plateste apa rece pe post de apa calda – aceasta a fost principala cauza a debransarilor de la Colterm in ultimii ani, sustine noul director interimar al companiei de termoficare din Timisoara, Cristian Mircea. Seful societatii da asigurari ca exista solutii pentru rezolvarea problemei si ca de ele vor beneficia, treptat, timisorenii care locuiesc in imobile unde nu s-a debransat nimeni pana acum.
Societatea Colterm are la ora actuala 69.000 de abonati in Timisoara. Potrivit unui studiu intocmit de una dintre companiile care comercializeaza centrale termice in Romania, la nivel national, judetul Timis se afla pe pozitia a treia, dupa Iasi si Galati, din punct de vedere al numarului de debransari de la sistemul centralizat de incalzire din ultimii 3 ani. Cei care au realizat respectivul studiu au analizat situatia din municipiul Timisoara si au aratat ca, in ultimii 11 ani, Colterm a pierdut putin peste 28.000 de abonati. Dintre acestia, peste 16.600 au luat decizia de debransare in ultimii 3 ani.
Noul director general interimar al companiei de termoficare, Cristian Mircea, spune ca problema apei a fost cea care i-a determinat pe cei mai multi dintre consumatori sa solicite deconectarea de la sistemul centralizat.
„Cea mai mare problema a Colterm, in cei 11 ani de functionare, a fost recircularea apei calde. Majoritatea debransarilor au fost din cauza apei calde, nicidecum a pretului facturii, ci a faptului ca oamenii nu beneficiau de ceea ce plateau. Am inteles acest principiu, acestea vor fi primele masuri pe care le vom lua. In aceasta vara, unde avem consumatorii racordati in totalitate, se vor face recirculari de apa calda. Acestea vor fi primele blocuri. Se va reface de la punctul termic pana la bloc. Asa mi se pare normal, avem o gramada de blocuri unde nu s-a debransat nimeni”, a explicat seful Colterm, scrie Tion.ro.
Mircea spune ca problema apei calde este principala chestiune de care se plang consumatorii Colterm, dar ca, anul acesta, comparativ cu anii trecuti, numarul cererilor de debransare este mult mai mic, fiind inregistrate undeva la 200 de solicitari pana acum. E adevarat, „sezonul debransarilor” nu s-a incheiat…
„Anul trecut am avut 3.500 de cereri, din care s-au concretizat undeva la 2.500, spre 3.000. Ei au depus cererea de debransare sau de modificare a suprafetei radiante, dar nu au concretizat-o prin instalarea centralei. Din toate chestionarele de evaluare a gradului de satisfactie a clientului rezulta ca majoritatea cetatenilor sunt nemultumiti de apa calda, de faptul ca platesc apa rece pe post de apa calda, nu din cauza facturii la caldura, nu din cauza caldurii excesive sau prea putina, ci pentru ca dau drumul la robinet la apa calda si stau zece minute, un sfert de ora, sa astepte, sau jumatate de ora…”, a mai explicat directorul interimar al Colterm.
Seful societatii spune ca exista solutii si totul tine de instalatiile de recirculare. Recunoaste insa ca fosta conducere a Colterm, demisa recent, nu a avut un plan in aceasta directie.
„Problema se poate rezolva prin montarea instalatiilor de recirculare, de la punctul termic la bloc, pe care trebuie sa le monteze Colterm. Toate blocurile, in mod normal, cand au fost construite, ar fi trebuit sa aiba aceste instalatii de recirculare. In unele zone n-au fost puse deloc, in altele au fost puse, intre timp s-au facut refaceri, reparatii, si n-au mai fost schimbate sau s-au surpat si au fost inchise din punctul termic. La numarul de imobile care sunt in Timisoara, investitia este destul de mare. Fosta conducere nu avea niciun plan din punctul asta de vedere. Acum va exista unul. Este cel mai important lucru. Degeaba facem retehnologizare la ceva ce nu are functionalitate ulterioara…”, a concluzionat Cristian Mircea.
Nou pe post si interimar, el nu a putut estima insa in ce decurs de timp ar putea fi rezolvate problemele… 

colterm societatea colterm timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0903 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028214 (s)