News Flash:

O noua bursa a locurilor de munca la Timisoara

25 Septembrie 2015
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
loc de munca1
La Casa Tineretului din Timisoara a avut loc, vineri, o noua editie a Bursei Locurilor de Munca. Un numar de 72 de firme au oferit 1.263 de slujbe. La primele ore ale zilei, majoritatea celor interesati de acest eveniment au fost tineri.
Timisul continua sa se confrunte cu mari probleme atunci cand vine vorba de personal nou in vederea angajarii. Pana si numarul tinerilor care ar putea rezolva aceasta problema este in scadere.
Daca anul trecut in jur de 1.000 de proaspat absolventi deveneau disponibili pentru angajare, anul acesta a scazut la 600.
„Probabil multi si-au gasit deja un loc de munca sau continua studiile”, spune Marcel Miclau, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis.
De obicei, luna septembrie este una ”plina” la bursele de specialitate, in aceasta perioada devin disponibili pe piata muncii absolventii de licenta sau Bacalaureat, dar si cei care nu au luat sau, pur si simplu, nu au dat Bacalaureatul.
In judet, rata somajului e destul de scazuta la varsta absolventilor.
„Noi le recomandam sa continue studiile, cine are carte, are parte, se vede si in cererile lansate de firme pentru angajare”, a mai precizat Marcel Miclau.
Slujbele lansate pentru ocupare la bursa au fost din cele mai variate domenii si pentru toate nivelurile de pregatire scolara si profesionala. La finalul actiunii au fost prezenti 1.454 de solicitanti, iar dintre acestea 709 persoane au fost selectate in vederea incadrarii in munca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005117 (s)