News Flash:

Noul an universitar a fost deschis la Timisoara

29 Septembrie 2015
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
deschidere an
Ziua de luni a adus deschiderea oficiala a noului an universitar in trei dintre universitatile timisorene. Bobocii au facut cunostinta cu profesorii si noii colegi la Universitatea de Vest, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, respectiv Universitatea Politehnica. La UVT si USAB deschiderea anului universitar a avut loc in prezenta ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.
Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara a fost neincapatoare pentru cei dornici sa asiste la deschiderea noului an universitar. Cuvantul de deschidere i-a apartinut mitropolitului Banatului Ioan Selejan. El si-a adus aminte cu drag de zilele cand a devenit student.
„Noi credeam ca prima sesiune incepe undeva prin luna februarie a primului an. Dar nu este asa. Primul examen il dai chiar in momentul in care devii student, de la inceputul anului”, a spus Mitropolitul Banatului, potrivit tion.ro.
Rectorul UVT, Marilen Pirtea, le-a cerut noilor studenti sa colaboreze, iar colegilor sai profesorii sa descopere tot ce este mai bun la acesti tineri: „Imprieteniti-va unii cu altii, sa fiti toti pentru unul si unul pentru toti. Profesorilor le urez sa gaseasca lumina din ochii studentilor”.
Fostul rector al Universitatii Politehnica Timisoara, Nicolae Robu, actualmente primarul Timisoarei, le-a cerut studentilor multa seriozitate, dar si sa gaseasca echilibrul intre procesul de invatare si bucuriile vietii de student.
„Construiti-va viitorul pentru voi insiva, pentru comunitatile in care traiti. Timisoara este un oras frumos, multivalent, care va ofera totul pentru o studentie adevarata. Dar voi trebuie sa gasiti echilibrul intre scoala si viata adevarata de student. Impletiti scoala cu cele specifice varstei si statutului de student”, a spus in discursul sau Nicolae Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005354 (s)