News Flash:

Noua localitati din Timiș intră, de azi, în carantină

4 Noiembrie 2020
592 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Nouă localități din Timiș sunt gata să intre în carantină. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș ia miercuri decizia, după ce a primit avizul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Este vorba despre Giroc, Dumbrăvița, Ghiroda și alte șase localități. Printre ele nu este și Sânnicolau Mare, deși rata de infectare depășește 6,64.

Timișenii care locuiesc în Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac nu vor mai avea voie să părăsească domiciliul fără un motiv întemeiat. Pe modelul Făget, aceste localități intră în carantină de îndată ce se întrunește Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Având în vedere creșterea ratei de infectare la nivelul unor localități din județul Timiș, în urma evaluărilor analizei de risc la nivelul acestora, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propuneri de carantinare. Astăzi, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizul pentru propunerile DSP Timiș privind carantinarea localităților Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac, din județul Timiș”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Rata de infectare în localitățile afectate:
Ghiroda – 7,98
Dudeștii Noi – 7,63
Dumbrăvița – 7,44
Găvojdia – 6,82
Becicherecu Mic – 6,81
Fibiș – 8,04
Foeni – 6,82
Giroc – 7,68
Pesac – 8,14

Sunt și alte localități în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, cum ar fi Sânnicolau Mare (7,19), dar pentru aceasta nu a fost emis aviz de la INSP. În Timișoara nu a depășit încă 6 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se întrunește miercuri pentru a lua hotărârile privind instituirea carantinei celor nouă localități, care apoi vor fi trimise Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru a fi aprobate de Comandantul Acțiunii și publicate în Monitorul Oficial.

Măsura de „carantinare” va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1071 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047735 (s)