News Flash:

Nimeni nu vrea sa faca fantanile lui Robu in intersectiile din Timisoara

24 Septembrie 2019
1493 Vizualizari | 2 Comentarii
fantana pestalozzi intersectie

 Trei din cele cinci licitatii demarate recent de primarie pentru construirea fantanilor arteziene visate de primarul Nicolae Robu in intersectiile din Timisoara au fost anulate. Motivul? Nicio firma nu a fost interesata sa-si depuna oferta. Sa fi fost cerintele proaste sau sumele de sute de mii de euro neatragatoare?

In vara aceasta, PMT lansa licitatii pentru amenajarea a cinci fantani in sensurile giratorii/intersectiile din Timisoara: Piata Balcescu, Iuliu Maniu, Praktiker, Lipovei si Selgros. Totodata, au fost demarate si procedurile pentru alegerea dirigintilor de santier. Numai ca cerintele celor din primarie n-au reusit sa atraga ofertanti deloc. Cel putin pana acum, in cazul a trei licitatii, nu s-a depus nicio oferta.

Licitatia pentru fantana din Piata Balcescu a fost anulata, pentru ca nu s-a inscris nicio firma. Sa nu fie suma atractiva? Vorbim, totusi, despre cea mai scumpa fantana, de peste 200.000 de euro, mai exact 960.947 lei cu tot cu TVA.

De altfel, aceasta era si singura fantana pe care Robu ar fi vrut sa o faca, dupa ce s-a plans ca nu sunt bani pentru altele. Ei bine, functionarii din primarie „s-au dat peste cap” si au gasit banii necesari, astfel ca in scurt timp au fost lansate licitatii pentru proiectarea si executia celor cinci fantani, plus licitatiile pentru desemnarea dirigintilor de santier. Vorbim despre un total de aproape 715.000 euro.

    „Sigur ca noi vrem ca, in timp, cat mai multe sensuri giratorii sa aiba astfel de fantani. Fantanile au un rol extraordinar de purificare a aerului. Fantanile retin praful, este un rol al lor in asigurarea calitatii aerului si, de ce nu, este important si faptul ca ele si infrumuseteaza locul. Dar noi trebuie sa prioritizam obiectivele pe care le avem. Dar nu ne putem permite acum, pentru ca nu avem destui bani. Acesta este motivul pentru care nu ne permitem acum sa dam 800.000 de euro pe cinci fantani. Exceptie va fi fantana din Piata Balcescu unde de multa vreme insula aceea a ramas asa cum o stim, de obiectiv nefinalizat”, spunea primarul in 26 iulie.

Pentru fantana ornamentala cu leduri de la Iuliu Maniu municipalitatea punea la bataie aproape 100.000 de euro, mai exact 464.021 lei cu tot cu TVA. Ofertele s-au putut depune pana in 18 august, dar nici in acest caz nu s-a inscris nimeni. Licitatia a fost anulata din lipsa de ofertanti.

La fel s-a intamplat si in cazul fantanii de aproape 57.000 de euro, mai exact 269.707 lei cu TVA, din Lipovei, unde licitatia a fost anulata.

Astfel, pentru trei din cele cinci fantani mult-visate de Robu in intersectiile Timisoarei nu s-au gasit firme care sa faca proiectele si sa le amenajeze.

Mai sunt cateva zile pana cand vom afla daca s-au gasit curiosi pentru celelalte doua fantani arteziene cu lumini, la Praktiker si Selgros.

Fantana din sensul de la fostul Praktiker este estimata la maximum 154.000 euro, mai exact 727.583 lei. Ofertele se pot depune pana in 30 septembrie.

Fantana din sensul de la Selgros costa maximum 192.000 euro, mai precis 908.199 lei cu TVA, iar ofertele pot fi depuse pana in 25 septembrie, la ora 15.

Reprezentantii Primariei Timisoara sunt dispusi sa aloce, in total, aproape 707.000 euro pentru cele cinci fantani ornamentale. La aceasta suma se adauga putin peste 7.800 euro pentru dirigintii de santier, peste 1.500 de euro de fantana, si in acest caz fiind pornite licitatiile.

Lucrarile sunt estimate sa dureze sase luni, din care doua pentru elaborarea proiectelor tehnice si patru pentru executie. Desigur, asta daca se gasesc ofertanti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

LeoAdub  | #50524
Soindiree  | #53066
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)