News Flash:

Nicolae Robu, dupa accidentul cu masina rasturnata in Pasajul Popa Sapca: Trebuie puse semafoare suplimentare

26 Iunie 2019
723 Vizualizari | 0 Comentarii
semafoare popa sapca

E nevoie de mai multe semafoare la Pasajul Popa Sapca – aceasta este concluzia primarului Nicolae Robu, intrebat despre semaforizarea din intersectie dupa accidentul neobisnuit petrecut saptamana trecuta. Edilul-sef spune ca va cere suplimentarea indicatoarelor rutiere.

Va reamintim, o masina a ajuns cu rotile in sus, vinerea trecuta, chiar in Pasajul Popa Sapca, din cauza unui sofer care a incercat sa evite un accident. Omul n-a franat la timp si a iesit de pe banda de circulatie, lovind un Toyota care mergea spre Punctele Cardinale. Masina s-a rasturnat cu rotile in sus, iar femeia care o conducea a ajuns la spital.

Unele voci din mediul online au sustinut ca este o problema in intersectia de langa pasaj, mai precis ca nu se vad semafoarele, care sunt puse chiar sub calea ferata.

„Soferul din masina visinie opreste brusc, cel mai probabil pentru ca vede semaforul in ultimul moment. Soferul din masina alba aflata in imediata apropiere in spatele celei visinii este nevoit sa opreasca brusc si iese din banda pentru a evita masina visinie. De pe sensul opus vine masina rosie, care n-are timp sa evite masina alba iesita in banda sa. Sa se stabileasca vinovatul pentru producerea accidentului. Am sesizat primaria prin aplicatia electronica inca din 26 iunie 2018 cu privire la pozitionarea improprie a semafoarelor din aceasta intersectie. Sesizarea este «in lucru» de pe atunci. Mai mult, am fost la o intalnire a primarului cu cetatenii organizata in campania electorala si i-am atras atentia ca proiectarea este defectuoasa si ca genereaza pericole. A venit o domnisoara sa ia numarul de inregistrare. I l-am dat. Si… si acolo a ramas”, a scris un timisorean pe pagina de Facebook „Cetatean in Timisoara. Pretentios”.

Intrebat, marti, despre acest subiect, primarul Nicolae Robu a explicat ca a vazut si el imaginile video cu momentul producerii accidentului si ca nu crede ca semafoarele sunt de vina, dar, cu toate acestea, va cere suplimentarea semnelor de circulatie.

„Pentru securitatea oamenilor nimic nu este prea mult. Eu am vazut filmuletul, o sa cer sa se faca asta, dar cred ca alta este cauza accidentului, e o parere de nespecialist. A fost distanta foarte mica intre masini, probabil ca a avut un moment de neatentie cel care a iesit de pe banda lui. S-a trezit ca e la un metru de cel din fata lui si atunci a tras de volan stanga si a intrat pe contrasens. Asta mi s-a parut mie ca s-a intamplat, dar o vizibilitate mai buna acolo este necesara. Mi-a fost semnalata vizibilitatea. Sigur daca te duci cu 50 km/h este in regula. Daca cineva depaseste viteza legala se pare ca timpul avut la dispozitie este prea scurt din momentul in care devine vizibil semaforul. Trebuie puse semafoare suplimentare”, a explicat Robu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005555 (s)